Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Θετικό σε απαγορευμένη ουσία το 15χρονο κορίτσι-θαύμα με το τετραπλό άξελ - celebs.gr

Breaking

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Θετικό σε απαγορευμένη ουσία το 15χρονο κορίτσι-θαύμα με το τετραπλό άξελ

featured image

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Λίγες ώρες μόλις μετά την επιτυχία της, η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα βρέθηκε θετική σε τριμεταζιδίνη.

Συγκεκριμένα η ρωσική εφημερίδα RBC αποκάλυψε σήμερα ότι η 15χρονη του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική σε τριμεταζιδίνη (φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης), στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, χωρίς να γνωστοποιεί τις πηγές της.

15χρονη αθλήτρια

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο τεστ.


Αναφέρουμε πως η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022

Το 15χρονι κορίτσι, υπενθυμίζουμε πως πέτυχε τετραπλό άξελ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου αφήνοντας άφωνους κριτές και παγκόσμιο κοινό.

Τι είναι η τριμεταζιδίνη

Η τριμεταζιδίνη (trimetazidine) είναι μια ουσία που βοηθά τα κύτταρα, που βρίσκονται σε κατάσταση μειωμένης παροχής αίματος ή οξυγόνου, να λειτουργήσουν σωστά και να διατηρήσουν την ισορροπία τους.

Η τριμεταζιδίνη περιέχεται σε φάρμακο που ενδείκνυται για τη θεραπεία σε κρίση στηθάγχης. Η στηθάγχη είναι σύμπτωμα που εμφανίζεται όταν δεν υπάρχει επαρκή τροφοδότηση της καρδιάς με αίμα.




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ