Οι 4 Ελληνίδες celebrities που απενοχοποίησαν την κατάψυξη ωαρίων - celebs.gr

Breaking

Οι 4 Ελληνίδες celebrities που απενοχοποίησαν την κατάψυξη ωαρίων

featured image

Στο πέρασμα των χρόνων, η εικόνα της γυναίκας έχει αλλάξει κατ’ ουσία. Παλαιότερα η δημιουργία οικογένειας θεωρούνταν αυτοσκοπός για κάθε γυναίκα, η οποία περιορίζονταν στη φροντίδα του νοικοκυριού της και την ανατροφή των παιδιών της, ενώ η δουλεία δεν βρίσκονταν στις προτεραιότητές της.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σημαντικό βαθμό.Προτεραιότητα της σύγχρονης γυναίκας δεν αποτελεί πλέον πάντα η δημιουργία οικογένειας αλλά η οικονομική ανεξαρτησία και η επαγγελματική καταξίωση. Κάπως έτσι, το όραμα να γίνει μάνα έχει μετατεθεί χρονικά μετά τα 30 για πολλές, αν όχι για τις περισσότερες.

Η κατάψυξη ωαρίων, γνωστή και ως κρυοσυντήρηση ώριμων ωαρίων, μπορεί να αποτελέσει τη λύση για πολλές γυναίκες που έχουν αναβάλει τη μητρότητα για προσωπικούς λόγους ή λόγους υγείας, σε γυναίκες που έχουν αποφασίσει μα αφοσιωθούν στην καριέρα τους και σε γυναίκες που δεν έχουν την τύχη να βρουν τον κατάλληλο σύντροφο  και νιώθουν πως ο χρόνος περνάει.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Η σύγχρονη γυναίκα έχει τη δυνατότητα μέσω αυτής της διαδικασίας να σταματήσει το βιολογικό της ρολόι βάζοντας απλά το χρόνο στην κατάψυξη, εξισορροπώντας το γυναικείο μειονέκτημα της μικρής χρονικά αναπαραγωγικής ηλικίας .

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες διάσημες κυρίες της ελληνικής showbiz έχουν επιλέξει να προχωρήσουν στην διαδικασία της κρυοσυντήρησης ωαρίων.

Ελισάβετ Σπανού

Η γνωστή τραγουδίστρια σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πρωϊνή εκμπομπή αναφέρθηκε στην απόφασή της να προχωρήσει σε κατάψυξη ωαρίων, δηλώνοντας: «ΤονΙανουάριο που πέρασε έκανα κατάψυξη ωαρίων. Ήταν κάτι που το σκεφτόμουν καιρό και αν ήξερα ότι είναι τόσο απλό πιθανά να το είχα κάνει και νωρίτερα.

Όλη η διαδικασία κράτησε γύρω στις δέκα μέρες, έκανα δυο ενέσεις στην κοιλιά, δεν ήταν καθόλου επώδυνο. Το μόνο που τολμώ να πω ότι μου άφησε είναι δύο χαριτωμένες πανάδες από ορμονικό λόγο, οι οποίες στην αρχή με ενοχλούσαν αλλά τώρα ζω πολύ ευτυχισμένη μαζί τους».

Ελεονώρα Μελέτη

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για την εμπειρία της με την κατάψυξη ωαρίων στην οποία υποβλήθηκε πριν ακόμα αποκτήσει την κόρη της με φυσιολογικό τρόπο.Όπως είχε δηλώσει,ήταν μόλις 33 όταν ενημερώθηκε για πρώτη φορά από τον γυναικολόγο της για την κρυοσυντήρηση ωαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Έστειλε γράμμα στη μητέρα του Άλκη, ο 21χρονος που κρατούσε το δρεπάνι – Τι της γράφει

Η μητρότητα φάνταζε πολύ μακρινή για εκείνη καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Τότε,ακόμα στην τρέλα, και με τη φλόγα του «διψάω να ζήσω ταξίδια εμπειρίες και να ρουφήξω την κάθε στιγμή» βαθιά αναμμένη, είχα πει πως αν μέχρι τα 38 δεν έχω «φτιάξει» τη ζωή μου, θα προβώ στην κρυοσυντήρηση ωαρίων.Δεν ήξερα γιατί το είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου από τη στιγμή που δεν είχα υπάρξει από παιδί, ποτέ στη ζωή μου, από εκείνες τις περιπτώσεις που τις αποκαλείς «γεννημένη για μανούλα».


Ήμουν πλήρως συνειδητοποιημένη, σχεδόν βουβά συμβιβασμένη με το ενδεχόμενο να μείνω για πάντα μοναχική, και απαλλαγμένη από ευθύνες αντίστοιχες με αυτές ενός παιδιού.

Παρ΄ όλα αυτά, πέρσι το Σεπτέμβριο, την ημέρα κιόλας που έκλεινα τα 38, πιστή στην υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου, μετά από ένα ραντεβού με τον γυναικολόγο μου, τροχοδρόμησα τη διαδικασία για την ωοκατάψυξη.

Ανθή Σαλαγκούδη

Η δημοσιογράφος Ανθή Σαλαγκούδη αποκάλυψε πως αν και δεν έχει γνωρίσει τον κατάλληλο σύντροφο για να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια,ούτε έχει στα άμεσα σχέδιά της το γάμο, συνειδητοποίησε τους περιορισμούς που θέτει η βιολογική ηλικία στην απόκτηση ενός παιδιού και αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων.

Όπως ανέφερε είναι κάτι που σκεφτόταν τα τελευταία 2 χρόνια, ωστόσο η συμμετοχή της στο ριάλιτι επιβίωσης Survivor δεν της επέτρεψαν να ξεκινήσει νωρίτερα την διαδικασία.

«Το σκεφτόμουν αλλά μετά ήρθε το Survivor κι επιβάρυνα πολύ τον οργανισμό μου. Μετά είπα ή τώρα ή ποτέ γιατί περνούν τα χρόνια και μεγαλώνω. Η βιολογική ηλικία μιας γυναίκας είναι εντελώς άλλο πράγμα από την αναπαραγωγική ηλικία. Οι ωοθήκες γερνούν ότι κάνουμε. Μειώνεται ο αριθμός των ωαρίων μας κι η ποιότητά τους φθίνειΤο είχα σαν σκέψη πριν από δύο χρόνια κι επισκέφθηκα έναν γυναικολόγο, που δεν με έπεισε. Δεν μού άρεσε ηπροσέγγιση. Παίζει ρόλο να νιώθεις καλά… Κάνεις πολλές εξετάσεις σε όλη την διαδικασία.. Έκανα ενέσεις για έντεκα ημέρες», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Κατερίνα Καινούργιου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Στο σχολείο με φώναζαν γυναικούλα, σήμερα βγαίνω στην τηλεόραση μια γυναικάρα

Η Κατερίνα Καινούργιου έχει εκφράσει πολλές φορές ανοιχτά την επιθυμία της να γίνει μητέρα. Η όμορφη παρουσιάστρια μοιράστηκε πρόσφατα πως ξεκίνησε τη διαδικασία της κατάψυξης ωαρίων μέσα από τα Instagramstories της, γράφοντας χαρακτηριστικά : «Λίγους μήνες πριν κλείσω τα 37 το πήρα απόφαση…Δεν είναι απλά μια επένδυση στο όνειρο για μένα…είναι μια επένδυση ζωής γιατί ανήκω στις γυναίκες που μελλοντικά θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα μωράκι.

Όμως είναι γνωστό ότι η γονιμότητα με την πάροδο των ετών μειώνεται…Για αυτό πήρα την απόφαση να μπω στη διαδικασία κρυοσυντήρησης ωαρίων.!» Μάλιστα, μέσα από τον αέρα της εκπομπής της «Super Κατερίνα» αναφέρθηκε στην εν λόγω διαδικασία και τη μέχρι τώρα εμπειρία της.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ