Μητσοτάκης για Τουρκία: «Αν φτάσουμε σε σύγκρουση, το τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι πάρα πολύ βαρύ» - celebs.gr

Breaking

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Μητσοτάκης για Τουρκία: «Αν φτάσουμε σε σύγκρουση, το τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι πάρα πολύ βαρύ»

featured image

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι όποιος επιδιώξει σύγκρουση με την Ελλάδα αμφισβητώντας την κυριαρχία της «θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα», έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει «απλά ανυπόστατα» και «παντελώς παράλογα νομικά και πολιτικά» όσα ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά, προσθέτοντας ότι δεν έχει κανέναν λόγο να μπει σε ένα παιχνίδι φραστικών αντιπαραθέσεων με την ηγεσία της Τουρκίας.

«Ενδεχομένως να αισθάνονται οι φίλοι μας από την άλλη μεριά του Αιγαίου ότι υπάρχει κάποια εσωτερική πίεση και θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα από τα πολλά προβλήματα που έχει η τουρκική οικονομία», σημείωσε.

Ακόμα τόνισε ότι η Ελλάδα έχει υποχρέωση να εξοπλίζεται λελογισμένα και να αποτελεί μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, όχι επιθετική δύναμη, αλλά αμυντική.

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Βαρύ το τίμημα μιας σύγκρουσης με την Ελλάδα


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

«Και θα γνωρίζει πάρα πολύ καλά όποιος αμφισβητήσει την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα, θα γνωρίζει ότι αν ό μη γένοιτο, ό μη γένοιτο, φτάναμε σε κάποια σύγκρουση, πως το τίμημα το οποίο θα πλήρωνε θα ήταν πάρα πολύ βαρύ».

Αναφορικά με την απόκτηση των Rafale είπε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι καταφέραμε και ολοκληρώσαμε μία σύνθετη αγορά μέσα σε 18 μήνες. Τα πρώτα Rafale έχουν ήδη προσγειωθεί. Ήδη οι χειριστές μας εξοικειώνονται με το αεροσκάφος. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι καταργήσαμε το 50% της φορολόγησης στο πτητικό επίδομα. Είναι ένα ευχαριστώ στους χειριστές μας αλλά και στα στελέχη των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών, στους πιλότους των ελικοπτέρων μας.


Δεν μπορούμε να δαπανάμε αυτά που δαπανάμε για την άμυνα, που είναι πολύ σημαντικά ποσά, και να μην δαπανάμε το ελάχιστο για να στηρίξουμε τα εισοδήματα των ανθρώπων αυτών οι οποίοι κάνουν μία πολύ σπουδαία και πολύ δύσκολη δουλειά».

«Το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα»

Για το Πάσχα και την τουριστική σεζόν ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Θα πηγαίνουμε ως προς τα ανοίγματα από το καλό στο καλύτερο. Στην αρχή σταδιακά, με προσοχή. Ακούμε πάντα τις επιταγές των ειδικών.

Αν με ρωτάτε αν το Πάσχα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, ναι, το Πάσχα εκτιμώ ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Και βέβαια δεν μας ενδιαφέρει μόνο το Πάσχα. Φέτος η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Θα ξεκινήσει, πιστεύω, από τον Μάρτιο πολύ δυναμικά. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία εξαιρετική τουριστική χρονιά, όλες οι ενδείξεις αυτό καταδεικνύουν αυτή τη στιγμή και είναι πάρα πολύ σημαντικό, όπως το κάναμε και το 2020 και το 2021, να στείλουμε σαφή μηνύματα στους επισκέπτες οι οποίοι προτιμούν να έρθουν στην Ελλάδα, ότι θα έρθουν, θα βρουν μία χώρα ασφαλή με συγκεκριμένους κανόνες.

Και είμαι βέβαιος ότι φέτος θα είμαστε πολύ πιο ανοιχτοί και ο τουρισμός μας θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα, θα έχουμε πολύ περισσότερους επισκέπτες από ό,τι είχαμε πέρυσι, όπου και πέρυσι ξεπεράσαμε κατά πολύ και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας».

[/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου