Πόσα χρήματα βγάζουν οι πορνοστάρ – Τα πραγματικά νούμερα - Δεν είναι αυτά που φαντάζεσαι! (ΦΩΤΟ) - celebs.gr

Breaking

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Πόσα χρήματα βγάζουν οι πορνοστάρ – Τα πραγματικά νούμερα - Δεν είναι αυτά που φαντάζεσαι! (ΦΩΤΟ)

featured image

Η Mia Khalifa είχε κερδίσει μόλις 10.000 ευρώ σε όλη της την καριέρα. Αλλά πόσα χρεώνει ο μέσος πορνοστάρ ή η μέση πορνοστάρ για μια σκηνή; Και για ποιες σκηνές παίρνουν τα πιο πολλά λεφτά;

Η βιομηχανία του πορνό συνολικά άξιζε 90 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως το 2014 και οι ΗΠΑ ήταν η πιο κερδοφόρα αγορά. Σε ό,τι αφορά όμως τον μισθό του μέσου ηθοποιού, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί.

Σε μια συνέντευξη τον Αύγουστο, η Mia Khalifa –μια από τις πιο διάσημες performers του χώρου– είπε ότι έβγαλε λιγότερα από 10.000 ευρώ σε όλη την καριέρα της. Πιο πρόσφατα, όμως, ο Ιταλός ηθοποιός Max Felicitas είπε στη ραδιοφωνική εκπομπή La Zanzara ότι βγάζει €15.000 τον μήνα. Από τη μια η έκρηξη των δωρεάν porn site έχει περιορίσει τα κέρδη. Από την άλλη, τα social media επιτρέπουν στους performers να αποκτήσουν following, να παράγουν περιεχόμενο και να δουλεύουν μόνοι τους.

Για να καταλάβω πόσα βγάζουν οι πορνοστάρ, ήρθα σε επαφή με τέσσερις ηθοποιούς ταινιών ενηλίκων που είχαν πολύ διαφορετικές καριέρες – άλλοι δούλεψαν στις ΗΠΑ, άλλοι στην Ευρώπη ενώ άλλοι δουλεύουν από τη δεκαετία του ‘90 που ήταν υποτίθεται η χρυσή εποχή του πορνό.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Αν ονειρεύεσαι να παρατήσεις την 9-5 δουλειά σου και να παίξεις σε πορνό, διάβασε αυτό.

VALENTINA NAPPI

VICE: Πιστεύεις ότι ο κόσμος έχει λανθασμένη ιδέα για το πόσα λεφτά βγάζει μια πορνοστάρ; Valentina Nappi: Σκέψου αυτό: Πόσοι πληρώνουν για να δουν πορνό στο Ίντερνετ; Οι περισσότεροι δεν πληρώνουν, έτσι τα μπατζετ για παραγωγή είναι πολύ χαμηλά. Είναι παράλογο να θεωρείς τους ηθοποιούς πλούσιους. Ίσως έχει να κάνει με την ορατότητα. Μάλλον είμαστε τα πιο κακοπληρωμένα δημόσια πρόσωπα, αν σκεφτείς πόσο δημοφιλείς είμαστε. Έχω 1,5 εκατομμύριο followers στο Instagram, αλλά το εισόδημά μου δεν έχει καμία σχέση με το τι βγάζει μια influencer με το ίδιο κοινό.

Πώς λειτουργούν οι πληρωμές στις ΗΠΑ; Πλέον, πληρώνεσαι με τη σκηνή. Είναι σπάνιο να έχεις αποκλειστικό συμβόλαιο και η αμοιβή σου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες – πόσο διάσημη είσαι, τι σκηνή θα γυρίσεις κτλ. Μια λεσβιακή σκηνή πληρώνεται λιγότερο από μια σκηνή με διείσδυση και το πρωκτικό περισσότερο. Όταν πήγα στις ΗΠΑ ήμουν ήδη γνωστή, έτσι η αρχική μου αμοιβή ήταν καλύτερη απ’ ό,τι παίρνεις συνήθως ως αρχάριος. Έβγαζα 1.070 ευρώ για μια στάνταρ ετεροφυλόφιλη σκηνή.

Πόσες σκηνές κάνεις τον μήνα; Μια ηθοποιός έχει τις περισσότερες δουλειές μεταξύ 22 και 26. Τότε μάλλον θα κάνει περίπου 100 σκηνές τον χρόνο. Ποια έξοδα πρέπει να υπολογίσεις; Υπάρχουν φόροι και αμοιβή πρακτορείου. Και η διαμονή – το Λος Άντζελες είναι πολύ ακριβή πόλη. Ένα συνηθισμένο διαμέρισμα συνήθως κοστίζει περισσότερο από 3.000, συν λογαριασμούς. Υπάρχουν και τα τεστ για ΣΜΝ που πληρώνεις συνήθως από την τσέπη σου. Τα γρήγορα κοστίζουν περίπου 200 ευρώ και πρέπει να κάνεις κάθε δύο βδομάδες για να μπορείς να δουλέψεις.

Τι συμβουλές θα έδινες σε μια νέα ηθοποιό; Να αποκτήσει following στα social media πρώτα και να ανεβάζει δικά της βίντεο στις βασικές πλατφόρμες. Το Ίντερνετ μπορεί να έχει περιορίσει τις παραδοσιακές πηγές εισοδήματος της βιομηχανίας αλλά επιτρέπει στους ηθοποιούς να γίνονται γνωστοί και να βγάζουν λεφτά από δικό τους περιεχόμενο. Είναι όπως στο YouTube. Έχω το δικό μου σάιτ και τα κανάλια μου στο Pornhub. Γυρίζω ερασιτεχνικές σκηνές με κάποιους παρτενέρ κι ύστερα μοιραζόμαστε τα δικαιώματα. Μακροπρόθεσμα είναι ο καλύτερος τρόπος να βγάλεις λεφτά.

LUCA FERRERO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LUCA FERRERO.

VICE: Ποιες ήταν οι οικονομικές σου προσδοκίες όταν ξεκίνησες να δουλεύεις στον χώρο του πορνό; Luca Ferrero: Δεν είχα προσδοκίες, ήταν μόνο για τη φάση. Είχα άλλη δουλειά κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό στην αρχή. Στην ευρωπαϊκή αγορά οι αρχάριοι δεν παίρνουν πολλά λεφτά – συχνά σε αποζημιώνουν μόνο για τα έξοδά σου και υπάρχουν και κάποιοι που πληρώνουν για γυρίσματα, για να τους προσέξουν.


Πόσα λεφτά βγάζει ένας επαγγελματίας ηθοποιός στην Ευρώπη; Σπάνια πάνω από €500 τη σκηνή – συνήθως λιγότερα. Αν είσαι καθιερωμένος, μπορείς να ζητήσεις περισσότερα, αλλά το πρόβλημα με την ευρωπαϊκή αγορά είναι ότι είναι γεμάτη με νέους ηθοποιούς, πρόθυμους να πληρωθούν ψίχουλα. Πολλοί νέοι τα παρατάνε επειδή δεν είναι βιώσιμο. Οι παραγωγές που πληρώνουν καλά σπάνια κλείνουν νέους ηθοποιούς, έτσι είναι δύσκολο να σε προσέξουν. Ένας νέος ηθοποιός μπορεί να έχει τεράστιο πέος αλλά αν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος ότι δεν θα τα καταφέρει στο γύρισμα τότε παίρνουν κάποιον πιο έμπειρο.

Είναι αλήθεια ότι το πορνό είναι ένας από τους λίγους τομείς όπου υπάρχει αντιστροφή του μισθολογικού χάσματος; Ναι, εν μέρει. Οι γυναίκες πληρώνονται περισσότερα ανά σκηνή και μπορεί να χρεώνουν περισσότερα για συγκεκριμένες πράξεις –πχ για πρωκτικό και διπλή διείσδυση, που πληρώνονται ξεχωριστά– αλλά έχουν και πιο σύντομες καριέρες. Ένας άντρας μπορεί να δουλέψει για πιο πολύ καιρό αν είναι καλός. Το μυστικό για να ζεις από το πορνό είναι να κάνεις ανοίγματα. Είναι ανεδαφικό να πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι ηθοποιός για πάντα. Μπορείς να σκηνοθετήσεις, να γίνεις παραγωγός. Πρέπει να είσαι έξυπνος.

 

MARTINA SMERALDI

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MARTINA SMERALDI.

VICE: Martina, είσαι το ανερχόμενο αστέρι του ιταλικού πορνό. Πριν ξεκινήσεις, τι λεφτά νόμιζες ότι θα βγάζεις; Martina Smeraldi: Οι αμοιβές στο πορνό είναι σίγουρα χαμηλότερες απ’ ό,τι νομίζει ο κόσμος. Το κάνω επειδή μ’ αρέσει και με κάνει χαρούμενη. Αυτό είναι πιο σημαντικό από το οικονομικό ζήτημα για μένα.

Πώς σου δόθηκε η ευκαιρία; Ήρθα σε επαφή με έναν ηθοποιό που ακολουθούσα, τον Max Felicitas, και αρχίσαμε να γυρίζουμε μαζί. Τα υπόλοιπα έγιναν κάπως μόνα τους. Έγινα γνωστή και ήρθαν σε επαφή μαζί μου και από άλλες παραγωγές, ανάμεσά τους ο Rocco Siffredi και οι παραγωγοί του Fake Taxi. Μέχρι στιγμές έχω γυρίσει πάνω κάτω 20 σκηνές.

Ως ανερχόμενη ηθοποιός, θα σκεφτόσουν να κάνεις μόνη σου βιντεάκια; Ειλικρινά, όχι. Ακόμα είμαι στην αρχή και προτιμώ να δουλεύω με άλλες παραγωγές. Αν και κάποια στιγμή θα ήθελα να έχω δικό μου σάιτ και να βγάζω χρήματα από τα βίντεό μου.

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το πορνό; Να έρθει σε επαφή μόνο με επαγγελματίες που δουλεύουν στον χώρο καιρό και δεν έχουν απώτερα κίνητρα, και να ζητήσει τη βοήθειά τους. Εγώ αυτό έκανα και λειτούργησε.

 

FRANCO RICCAFORTE

O FRANCO ROCCAFORTE MAZI ME TH APOLONIA LAPIEDRA, ΜΙΑ ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTERVIEWEE.

VICE: Γεια σου, Franco. Είσαι βετεράνος – ξεκίνησες την καριέρα σου το 1989. Πώς έχει αλλάξει ο χώρος; Franco Roccaforte: Έχουν έρθει τα πάνω κάτω και όχι μόνο λόγω του Ίντερνετ. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, τις πρώτες μου μέρες, το δύσκολο ήταν να ξεκινήσεις, αλλά άπαξ και άρχιζες να γυρίζεις ταινίες, ήσουν μέσα. Δούλευες σε μεγάλες παραγωγές, με διάσημους ηθοποιούς και ταξίδευες σε όλο τον κόσμο. Το βιάγκρα σηματοδότησε την πρώτη οικονομική κρίση για τους άντρες πορνοστάρ, επειδή ξαφνικά εκατοντάδες νέοι ηθοποιοί που δεν μπορούσαν κανονικά να αποδώσουν, τώρα μπορούσαν να δουλέψουν – και οι αμοιβές κατακρημνίστηκαν.

Πόσα έβγαζες τη δεκαετία του ‘90; Πολλά. Αν ανήκες σε έναν μικρό κύκλο ηθοποιών που μπορούσαν να κάνουν σεξ για ώρες μπροστά στις κάμερες, οι εταιρείες παραγωγής ήθελαν να σε υπογράψουν γιατί ήσουν αξιόπιστος. Μπορούσες να βγάλεις 15.000 ευρώ τον μήνα – και παραπάνω, αν ήσουν στο αποκορύφωμα της καριέρας σου. Πόσα παίρνεις για μια σκηνή τώρα; Ποτέ κάτω από 1.000 ευρώ, αλλά πολύ λίγες παραγωγές στην Ευρώπη μπορούν να τα δώσουν. Έχω δική μου εταιρεία και κατά βάση γυρίζω μόνος μου. Ποιο είναι το μυστικό για μια τόσο μακροχρόνια καριέρα; Να μπορείς να επανεφευρίσκεις τον εαυτό σου. Το πορνό είναι μια βιομηχανία που αλλάζει διαρκώς: είδη, στιλ, πηγές εισοδήματος. Σήμερα, για παράδειγμα, έχουμε τα social media αντί για μεγάλες εταιρείες. Αυτή τη στιγμή ο καλύτερος τρόπος να δουλέψεις στο πορνό είναι να πουλάς μόνος σου τον εαυτό σου.

Πηγή: vice.com [/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου