Για πρώτη φορά – Δείτε την ιατροδικαστική έκθεση για την Μαλένα – Πέθανε… υγιής - celebs.gr

Breaking

Για πρώτη φορά – Δείτε την ιατροδικαστική έκθεση για την Μαλένα – Πέθανε… υγιής

featured image

Αστοχία διαγνώσεων και ιατροδικαστικές εξετάσεις οι οποίες ήταν τυπικές περιέχονται στο φάκελο με το θρίλερ στην Πάτρα, όπου η οικογένεια Δασκαλάκη, έβλεπε το ένα παιδί να πεθαίνει το ένα πίσω από το άλλο.

Το eReportaz  φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας ολόκληρο τον ιατρικό φάκελο για το θάνατο της μικρής Μαλένας, η οποία κατέληξε το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019 μέσα στο Νοσοκομείο “Παίδων.

Από την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής την οποία υπογράφει η κυρία Χριστίνα Τσάκωνα η οποία εξέτασε την άτυχη Μαλένα στις 16 Απριλίου 2019 προκύπτει ότι το μικρό κορίτσι έφερε δυο μικροεκδορές στη ρινική χώρα, ότι το στομάχι της ήταν κενό (η μητέρα ειχε καταθέσει  ότι την ταϊσε κοτόπουλο σουβλάκι λίγες ώρες πριν καταλήξει) ενώ από τις ιστολογικές εξετάσεις παρατηρήθηκε “εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων” καθώς και έντονο “πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση”. Ως αιτία θανάτου καταγράφεται η “ηπατική ανεπάρκεια”.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


Ιατροδικαστικές και εισαγγελικές “πηγές χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη έκθεση ως άστοχη. Όπως λένε χαρακτηριστικά η Μαλένα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της δεν παρουσίζε εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας. Προσθέτουν δε το ερώτημα μήπως η ηπατική ανεπάρκεια δεν ήταν χρόνια αλλά οξεία που σημαίνει ότι το μικρό κορίτσι έπαθε βαριά βλάβη χάρη σε σκαυάσματα τα οποία της χορηγήθηκαν από την φλέβα ή το στόμα τις κρίσιμες ώρες;

Ενα επίσης μεγάλο θέμα έχει να κάνει με τις τοξικολογικές εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν οι οποίες απότι φαίνεται δεν αναζήτησαν όλες τις ουσίες καθώς εκείνη τη στιγμή δεν πήγε κανενός το μυαλό στο ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής ενέργειας.

Από την εργαστηριακή έκθεση προκύπτει ότι στον οργανισμό της Μαλένας αναζητήθηκαν:

α) Οργανικά φάρμακα,

β) ναρκωτικές ουσίες,

γ) οινόπνευμα,

δ) μονοξείδιο του άνθρακα και

ε) πτητικά δηλητήρια.

Το αποτέλεσμα ήταν να βγουν όλα αρνητικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εξωγενής παράγοντας δεν χορήγησε κάποια ουσία εξωγενώς με αποτέλεσμα ουσιαστικά να θανατώσει το μικρό κορίτσι. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τις ίδιες “πηγές” θα μπορούσε να εξακριβωθεί μόνο εάν γινόταν ένας εκτεταμένος τοξικολογικός έλεγχος. Γι αυτό το λόγο, επισημαίνουν, πρέπει να γίνει επανεξέταση στο δείγμα της Μαλένας για να διαπιστωθεί εάν πράγματι υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια, εάν είναι οξεία ή χρόνια ή έχει γίνει λάθος και “χάθηκε” η σωστή διάγνωση.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ