"Δυστυχώς, το παιδί μου μπορεί να γίνει στόχος γιατί είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια" - celebs.gr

Breaking

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

"Δυστυχώς, το παιδί μου μπορεί να γίνει στόχος γιατί είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια"

featured image

Ο Μιχάλης Οικονόμου βρέθηκε στο Dot και, μεταξύ άλλων, μίλησε για την απόφασή του να μεγαλώσει με τον σύντροφό του ένα παιδί, καθώς, επίσης, έκανε μια σημαντική εξομολόγηση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως υπογράμμισε ο ηθοποιός «με το παιδί μου με ανησυχεί ό,τι ανησυχεί κάθε γονιό θεωρώ. Με φοβίζει αυτό με τις συμμορίες. Εύκολα μπορεί να γίνει στόχος επειδή είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια. Παρόλο που στο σχολείο μπορεί να σε κοροϊδέψουν και για το αυτί που πετάει, δεν χρειάζεται να συμβαίνει κάτι τρομερό».

Οι αγωνίες του Μιχάλη Οικονόμου για το παιδί του


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Αυστηρός Μητσοτάκης: «Είμαστε με τους Ουκρανούς, θα αντιδράσουμε έτσι και εισβάλουν οι Ρώσοι»

«Θα καταστραφείς παιδί μου»: Τα ουρλιαχτά της Ελένης Μενεγάκη για το «κόλλημα» του Άγγελου Λάτσιου

Σχετικά με τις δυσκολίες που συναντά ένα ομόφυλο ζευγάρι για να φτιάξει την οικογένειά του, ο Μιχάλης Οικονόμου επεσήμανε «θεωρώ ότι είμαστε σε μια εποχή πια που υπάρχουν διάφορες αφυπνίσεις. Μια γενικότερη αφύπνιση σε πολλά επίπεδα. Ήρωας δεν είναι αυτός με το six pack και είναι δυνατός. Η δύναμη του καθενός είναι να έχει το θάρρος να μοιραστεί την ιστορία της ζωής μας. Βλέποντας το πως είμαστε εμείς, θεωρώ ότι αυτό που χρειάζεται ένα παιδί για να μεγαλώσει είναι σεβασμός, αγάπη και κάποια όρια. Αυτό μπορεί να δοθεί από δύο ομόφυλους γονείς. Μάλιστα αν υπάρχει ο κίνδυνος ένα παιδί να μεγαλώσει σε ένα ίδρυμα χωρίς μια αγκαλιά, ακόμα πιο πολύ. Στην Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα ένα ομόφυλο ζευγάρι να πάρει ένα παιδί ως ανάδοχη κι απλά να το φιλοξενήσει. Σε κάποιους μήνες ή χρόνια μπορεί να το πάρει πίσω το ίδρυμα […] Υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης αλλά δεν είναι γάμος».


Ο Μιχάλης Οικονόμου μίλησε στα 35 του στους γονείς του για τις προσωπικές του προτιμήσεις

Και συμπληρώνει «ήταν και είναι ανοιχτοί οι γονείς μου, αλλά στα 35 μου τους μίλησα ουσιαστικά για εμένα. Τότε βρήκα τη δύναμη. Στην ηλικία των 30-40 κάθε άνθρωπος βιώνει κάποια δυσκολία στη ζωή του που τον κάνει να ακολουθήσει δύο δρόμους ή εκείνον στο σκοτάδι ή εκείνον του φωτός. Κάποιοι άνθρωποι αλλάζουμε με τον δύσκολο τρόπο, μέσα από πάτους που πιάνουμε. Εγώ είμαι ένας από αυτούς. Αλλά αυτή είναι η ιστορία μου και αυτό που με έχει κάνει τώρα και σε αυτή τη στιγμή βρήκα τη δύναμη να μιλήσω στους γονείς μου. Το πρώτο που πήρα ήταν αποδοχή».

Και καταλήγει ο Μιχάλης Οικονόμου «το να πεις κάποιον ομοφοβικό το θεωρώ λίγο άδικο. Δεν πρέπει να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους. Πρέπει να βάζουμε, αν θέλουμε, ταμπέλες στις πράξεις τους. Γιατί ο ίδιος άνθρωπος μέσα από αυτά που θα ακούσει, θα διαβάσει, θα δει, μπορεί σιγά σιγά να αλλάξει. Οι ομόφυλες οικογένειες δεν ήρθαν από άλλο πλανήτη. Έχουμε το ίδιο άγχος, τρέλα κι ενοχές».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηθοποιοί, Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Μακρής είναι δύο ευτυχισμένοι γονείς, αφού έχουν υιοθετήσει τον μικρό Νικηφόρο και πριν λίγους μήνες υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης.

[/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου