Το νευροκαβαλίκεμα και πως το αντιμετωπίζουμε - celebs.gr

Breaking

Το νευροκαβαλίκεμα και πως το αντιμετωπίζουμε

featured image

Ένα νευροκαβαλίκεμα στο λαιμό μπορεί να ποικίλει σε σοβαρότητα και να προκαλέσει από ήπια έως σοβαρή δυσκαμψία καθώς και οξύ πόνο . Η θεραπεία στο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει και να μην χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό θεραπευτή. Ο μυϊκός πόνος μπορεί να προκληθεί από την υπερπροσπάθεια, τη σκληρή άσκηση, όταν σηκώσουμε ένα βαρύ αντικείμενο ή κάνουμε μία απότομη κίνηση. Σχεδόν όλοι κάποια στιγμή τον βιώνουμε. Υπάρχει τρόπος να τον αποφύγουμε και αν όχι, πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε;

Ενώ δεν υπάρχει καμία θαυματουργή θεραπεία για την εξάλειψη του πόνου των μυών, υπάρχουν κάποιες τεχνικές που βοηθούν στην ανακούφισή του.

Αλλαγή τακτικής

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν αισθανθείτε τον μυϊκό πόνο, είναι να σταματήστε κάθε δραστηριότητα. Αποφύγετε να σηκώσετε βαριά αντικείμενα ή να κάνετε έντονη κίνηση, αγνοώντας τον πόνο, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να επιδεινώσετε τη ζημία και να χρειαστείτε περισσότερο χρόνο αποθεραπείας.

Ακινησία

Ακινητοποιήστε την τραυματισμένη περιοχή, αν είναι δυνατόν. Η περιορισμένη χρήση των τραυματισμένων μυών βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και αποτρέπει τον κίνδυνο περαιτέρω επιδείνωσης της βλάβης.


Μασάζ

Κάντε ήπιες διατάσεις. Όταν οι μύες είναι σε λειτουργία ανάκτησης (μετά από γυμναστική), τείνουν να «σκληραίνουν», επιδεινώνοντας τον πόνο. Κάντε αργές, απαλές διατάσεις στην πληγείσα περιοχή για να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Επιπλέον, ένα ελαφρύ μασάζ είναι σωτήριο σε τέτοιες περιπτώσεις. Το ελαφρύ μασάζ ενισχύει τη ροή του αίματος στην περιοχή και βοηθά τον μυ να μην παραμένει σκληρός, βελτιώνοντας σημαντικά τον μυϊκό πόνο.

Βοηθήματα από την FIRTECH που μπορούν να σας απαλύνουν τον πόνο είναι το κολάρο αν το πρόβλημα είναι στην περιοχή του αυχένα και ο ωμίτης ή το μπολερό αν ο πόνος εντοπίζεται στις ωμοπλάτες. Είναι η ελληνική εταιρεία που έχει βγάλει τα μοναδικά, πιστοποιημένα ορθοπεδικά βοηθήματα που αποδεδειγμένα ενισχύουν στην αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων.

Έχει αναπτύξει επίσης και μία εκπληκτική κρέμα που με συνδυασμό ψυχρού – ζεστού, βοηθά στην άμεση ανακούφιση.




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ