Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τη συνέντευξη με ιδιαίτερη προσοχή. Είναι ουσιαστικά μια πρώτη αναλυτική επικοινωνία με τους γονείς, χωρίς να είναι παρόντες οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το Star.
Μέσω αυτής, η αστυνομία θα καταγράψει την εξιστόρηση των γεγονότων και θα την συγκρίνει με τα όσα θα καταθέσουν γιατροί και νοσηλευτές. Οι καταθέσεις σχετικά με την υπόθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών γίνονται υπό άκρα μυστικότητα από γιατρούς, νοσηλευτές και άτομα από το περιβάλλον της οικογένειας.
Όλα όσα είπαν θα κληθούν οι γονείς να τα επαναλάβουν αυτή τη φορά στην κατάθεσή τους που θα είναι κι αυτή που θα κλείσει τον κύκλο των ερευνών. Σε δύο εβδομάδες από τώρα αναμένεται το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζορτζίνας, η οποία είναι το τελευταίο παιδί που πέθανε.
Η συνέντευξη που έδωσαν στο Star δίνει πρόσφορο έδαφος στις έρευνες των γιατρών. Η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών ανέφερε ότι η Μαλένα έμεινε 9 ημέρες στο νοσοκομείο και ένα 24ωρο πριν καταλήξει έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία.
Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν πως εκείνη την ημέρα το παιδί έκανε την ενέσιμη χημειοθεραπεία και το κορίτσι είχε πάρει χάπια, τα οποία είχαν αποδώσει τις προηγούμενες ημέρες. Δηλαδή, η ενέσιμη χημειοθεραπεία ξεκίνησε την ένατη ημέρα και μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες οι γιατροί είχαν αναφέρει ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και ότι η κατάσταση είναι ιάσιμη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.
Οι γιατροί ανησύχησαν και ξαφνιάστηκαν όταν πέθανε αιφνίδια η Μαλένα. Το πόρισμα του ιατροδικαστή μιλά για ηπατική ανεπάρκεια και οι γιατροί απορούν για το πώς βρέθηκε αυτό το πρόβλημα. Ως προς τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε δεν δείχνει αν έχει πεθάνει από ανακοπή. Οι γιατροί λένε πως το αίμα στο πανάκι θα προέκυπτε εάν το βρέφος είχε κάποιο πνευμονολογικό πρόβλημα ή πνευμονικό οίδημα.
Μάλιστα, στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» υπήρξε μεγάλη αναστάτωση από τον ξαφνικό θάνατο της Τζωρτζίνας και το νοσοκομείο κάλεσε την εταιρεία που είχε βάλει τον απινιδωτή για να δουν εάν λειτουργεί καλά. Ακόμη, ξεκαθαρίζεται πως όταν οι γιατροί κάνουν λόγο για ενεργοποίηση του βηματοδότη λόγω ξαφνικής βραδυκαρδίας θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό να υπήρχε εξωτερικό αίτιο όχι ως προς το μηχάνημα, αλλά το παιδί.
[/expander_maker]