"Χάθηκαν" δεκάδες εκατομμύρια από την περιουσία Τράγκα - Παίρνει ΟΛΟ το χρήμα πρόσωπο έκπληξη! - celebs.gr

Breaking

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

"Χάθηκαν" δεκάδες εκατομμύρια από την περιουσία Τράγκα - Παίρνει ΟΛΟ το χρήμα πρόσωπο έκπληξη!

featured image

Τα δύο στρατόπεδα των κληρονόμων του Τράγκα, οι εταιρείες και τα ακίνητα του εξωτερικού και τα μετρητά που αγνοούνται

Σε δύο στρατόπεδα είναι πλέον και επίσημα χωρισμένοι οι κληρονόμοι του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια περιουσία σε ακίνητα, αλλά και καταθέσειςΑπό τη μία πλευρά είναι η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά (σημειώνεται ότι είναι η μόνη η οποία έχει πλήρη εικόνα για τις εταιρείες και τα εταιρικά σχήματα), και ο μεγάλος του γιος από τον πρώτο του γάμο, Γιάννης Τράγκας, και από την άλλη πλευρά ο γιος του από τον δεύτερο γάμο, Φρέντυ (Φρειδερίκος) Τράγκας.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Δολοφονία Άλκη – Αυτός είναι ο 23χρονος Αλβανός φονιάς

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Έξαλλος ο Χρήστος Δάντης με τον μισθοφόρο

Η αλήθεια είναι ότι τα δύο παιδιά και η τελευταία σύζυγός του δεν είχαν ποτέ στενές σχέσεις, κάτι που είχε οδηγήσει σε διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους τους δύο του γιους, με τους οποίους μάλιστα ο εκλιπών τα τελευταία χρόνια δεν διατηρούσε σχεδόν καθόλου σχέσεις. Είναι προφανές ότι η αμύθητη περιουσία που άφησε πίσω του, ωστόσο, τους έχει φέρει (εξ ανάγκης) πιο κοντά. Το γεγονός ότι τα στρατόπεδα είναι πλέον διακριτά φαίνεται από το ότι η Μαρία Καρρά και ο Γιάννης Τράγκας εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο Νίκο Αγαπηνό, ενώ από την πλευρά του ο Φρέντυ Τράγκας εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Θέμη Σοφό.

…οι εταιρείες (και τα ακίνητα) του εξωτερικού…

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχασε αιφνίδια τη ζωή του, δεν έχει αφήσει διαθήκη, γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα, καθώς αρκετά περιουσιακά στοιχεία (κυρίως ακίνητα) ανήκουν σε εταιρείες του εξωτερικού, συμφερόντων του Γιώργου Τράγκα. Εφόσον, δε, τα δύο στρατόπεδα δεν καταφέρουν συναινετικά να έρθουν σε συμφωνία για το μοίρασμα της περιουσίας που απομένει να διανεμηθεί –καθώς ορισμένα ακίνητα έχουν ήδη αγοραστεί σε παλαιότερο χρόνο ή έχουν μεταβιβαστεί στους κληρονόμους– τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι δύο πλευρές θα βρεθούν αντιμέτωπες σε έναν πολύχρονο δικαστικό μαραθώνιο, ο οποίος μάλιστα δεν θα γίνει (μόνο) στα ελληνικά δικαστήρια, αλλά κυρίως στο εξωτερικό, καθώς οι εταιρείες που κατέχουν τα περιουσιακά στοιχεία διέπονται από τους νόμους και το Δίκαιο του Μονακό! Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Γιώργος Τράγκας όσο και η Μαρία Καρρά ήταν εδώ και χρόνια φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού –με έδρα τη Νίκαια της Γαλλίας– όπου μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος είχε συστήσει και εταιρεία επικοινωνίας.


…τα µετρητά (που αγνοούνται) και ο σύνδικος

Μια άλλη πτυχή της διαμάχης αναμένεται να αποτελέσουν και τα μετρητά που είχε στην κατοχή του ο Γιώργος Τράγκας, εκτός από τα 10 ακίνητα, και τα οποία ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Οπως επίσης είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, τα χρήματα αυτά σχεδόν «αγνοούνται», καθώς έχουν περάσει μέσα από εταιρικούς λογαριασμούς είτε στη Γαλλία είτε στις ΗΠΑ. Υπάρχουν ωστόσο και δύο επιπλέον παράμετροι, οι οποίες πιθανόν να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αφορά φορολογικούς ελέγχους που έγιναν με αφορμή κάποια αυτοκίνητα τα οποία βρέθηκαν στο όνομα του εκλιπόντος, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει, καθώς εμφανιζόταν να μην έχει εισοδήματα στην Ελλάδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε δικαστική συνδρομή από το εξωτερικό, η οποία πάγωσε με τον θάνατό του. Η δεύτερη παράμετρος, πάντοτε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Γιώργος Τράγκας ήταν μέτοχος σε αρκετές εκδοτικές εταιρείες που έχουν πτωχεύσει, αφήνοντας χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο, αλλά και σε προμηθευτές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποιες από αυτές εμφανίζονται κινήσεις σε λογαριασμούς. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο σύνδικος, ο οποίος δεν είχε κινηθεί έως τώρα, θα μπορούσε μετά τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων να αποτελέσει έναν αστάθμητο παράγοντα στην εξέλιξη του μοιράσματος της περιουσίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Secret στις 22 Ιανουαρίου 2022

Οι τσακωμοί ανάμεσα στους κληρονόμους του Τράγκα, η μυθική περιουσία, τα δάνεια και το «τέταρτο πρόσωπο»

Από τις (πρώτες) πληροφορίες που κυκλοφορούν στην πιάτσα προκύπτει ότι ο συγχωρεμένος, πριν πτωχεύσει τις εταιρείες, είχε δανειστεί από αυτές. Ακολουθούσε μάλιστα τα προβλεπόμενα από τον νόμο, γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του υπήρξε νομοταγής.

Έτσι, τα δάνεια που πήρε από τις εταιρείες του τα χαρτοσήμανε και τα δήλωσε και στην Εφορία. Αυτή την επιμονή του Τράγκα στη νομιμότητα έρχονται τώρα, μετά τον θάνατό του, να την πληρώσουν πανάκριβα οι κληρονόμοι του: Ο πρωτότοκος γιος, Γιάννης, η σύζυγος, Μαρία, και ο υιός Φρέντυ.

Με ποιον τρόπο την «πληρώνουν»; Μα, πολύ απλά, με την εμφάνιση του συνδίκου. Όπως έμαθα, οι κληρονόμοι, πριν διαπιστώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, άρχισαν να τσακώνονται. Όταν όμως συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει και τέταρτο πρόσωπο που διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος από τη μυθική περιουσία, προσπάθησαν να τα βρουν.

Παρά τις προσπάθειες του δικηγόρου και κουμπάρου του Τράγκα, Νίκου Αγαπηνού, ήδη είχε γίνει η ζημιά, αφού πλέον ο σύνδικος είναι παρών και διεκδικεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είτε για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου είτε για λογαριασμό προμηθευτών.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 29 Ιανουαρίου 2022.

[/expander_maker]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου