Κατερινόπουλου για τα νεκρά παιδιά: «100% εγκληματική ενέργεια» – Το τηλεφώνημα από την Scotland Yard - celebs.gr

Breaking

Κατερινόπουλου για τα νεκρά παιδιά: «100% εγκληματική ενέργεια» – Το τηλεφώνημα από την Scotland Yard

featured image

Την ώρα που το πανελλήνιο παρακολουθεί με «κομμένη» την ανάσα το θρίλερ γύρω από την υπόθεση των τραγικών θανάτων της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος επιμένει στην άποψή του ότι ο χαμός των παιδιών προήλθε από εγκληματική ενέργεια.

«Μιλάω για εγκληματική ενέργεια 100% γιατί εδώ έχουμε τρεις θανάτους σε τρεις διαφορετικούς χρόνους. Δεν είμαι ειδικός επιστήμονας για να ξέρω αν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα, οι ίδιοι οι γιατροί λένε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» δήλωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σύζυγος Ουκρανού πρώην πολιτικού συνελήφθη με 28 εκατ. δολάρια μετρητά στα ουγγρικά σύνορα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ξεσάλωσε στο instagram fitness model – Χαμός με τις ΦΩΤΟ!

Ο κ. Κατερινόπουλος ανέφερε ότι δεν είναι τυχαία τα στοιχεία που μελετώνται και ότι «μπήκε ανθρώπινο χέρι» στους θανάτους των κοριτσιών από την Πάτρα: «Μέχρι αυτή την στιγμή οι θάνατοι είναι αγνώστου αιτιολογίας από τους γιατρούς. Γιατί λοιπόν να χτυπηθεί τόσο σκληρά αυτή η οικογένεια με τρεις θανάτους, ακανόνιστα, πέθαναν σε διαφορετικούς χρόνους από πλευράς ηλικίας, δεν πέθανε το πρώτο παιδί πρώτο για να ακολουθήσουν τα άλλα, αν δεχθούμε ότι υπήρχε γονιδιακό. Όλα τα παιδιά πέθαναν σαββατοκύριακο. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά, άρα κάτι γίνεται εδώ, κάποιο ανθρώπινο χέρι μπήκε και πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις, στους γονείς και στην κοινωνία, τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και η αστυνομία» ανέφερε.


Το τηλεφώνημα από την Scotland Yard: «Εμείς εδώ ξέρετε τι βρήκαμε; Υδράργυρο»

Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από συνάδερφό του στην  Scotland Yard η οποία είχε αναλάβει αντίστοιχη υπόθεση: «Συνάδελφος της New Scotland Yard, Ελληνίδα στην καταγωγή, που χειρίστηκε αντίστοιχη υπόθεση στο Λονδίνο, με πήρε τηλέφωνο σήμερα το πρωί και μου είπε ”Θανάση, μην μασάς. Είναι εγκληματική ενέργεια. Εμείς εδώ ξέρετε τι βρήκαμε; Υδράργυρο”. Να δούμε τι θα μας πει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αν υπάρχει ουσία, τι ουσία είναι, θα την προσδιορίσει; Μπορεί να προκαλέσει θάνατο; Όμως δεν αρκεί αυτό, είναι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε τέτοια, που είναι βούτυρο στο ψωμί των αστυνομικών αρχών για την προανάκριση που θέλω να πιστεύω ότι θα μετατραπεί στην πορεία από τον εισαγγελέα για να έχουμε δράστες ή δράστη» δήλωσε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπόθεση δεν θα διαλευκανθεί άμεσα και ότι θα πρέπει να περιμένουμε σχεδόν δύο μήνες. Ο ίδιος μάλιστα διέψευσε τα όσα ακούγονται για άμεσες συλλήψεις: «Όλοι διαβάζουμε ότι η αστυνομία κάνει ανακρίσεις και λοιπά. Ξέρετε ότι γίνεται μια προκαταρκτική εξέταση; Η προκαταρκτική εξέταση που γίνεται από την πλευρά της αστυνομίας είναι για να διαπιστώσει αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις ή όχι στον θάνατο της Τζωρτζίνας και των άλλων παιδιών. Όταν αυτή η προκαταρκτική ολοκληρωθεί θα σταλεί στον εισαγγελέα και εκείνος θα αποφανθεί αν θα πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά αγνώστων δραστών ή κατά γνωστών ανάλογα τι θα προκύψει. Εκεί θα ληφθούν υπόψη και τα στοιχεία των τοξικολογικών εξετάσεων και όποιων άλλων εξετάσεων υπάρχουν και θα αρχίσει δεύτερος κύκλος αν υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Οπότε αυτή η υπόθεση θα έχει δρόμο τουλάχιστον 1,5-2 μήνες. Να μην βιαζόμαστε, γιατί ακούω για συλλήψεις. Μάλιστα κάποιοι έβαλαν στο στόμα το δικό μου ότι ο Κατερινόπουλος είπε ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε συλλήψεις πράγμα το οποίο δεν είπα ποτέ. Η διαδικασία είναι αυτή και είναι χρονοβόρος» επεσήμανε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Κατερινόπουλος οι γονείς θα κληθούν τελευταίοι να καταθέσουν, ενώ όπως σημείωσε οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και όχι προανάκρισης: «Αυτή η υπόθεση όντως θα τραβήξει. Μπορεί να έχουμε ένα πόρισμα που να λέει ότι υπάρχει κάποια ουσία που προκάλεσε τον θάνατο, σίγουρα τότε θα επισπευσθούν περισσότερο οι διαδικασίες» δήλωσε ο Επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

[/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ