Μητσοτάκης: «Το 90% των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας θα επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο» - celebs.gr

Breaking

Μητσοτάκης: «Το 90% των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας θα επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο»

featured image

Για τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας με 90% ανακοίνωσε στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είπατε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, «ότι υπάρχουν υπερκέρδη 1,4 δισ. και δεν ξέρω από που προήλθε αυτός ο αριθμός. Εάν υποθέταμε ότι τα υπερκέρδη είναι τόσα σας λέω ότι με διάταξη της κυβέρνησης το 90% θα επιστραφεί στο ελληνικό δημόσιο. Το ερώτημα δεν είναι αν θα επιστραφούν στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά εδώ υπάρχει ένα ζήτημα. Αν οι υπολογισμοί σας είναι σωστοί και έχω σοβαρές αμφιβολίες γιατί δεν προσμετράτε την έκπτωση που δίνουν οι πάροχοι. Αν όμως έχει σημαντικά κέρδη, τότε αυτά κατά 90% θα φορολογηθούν εκτάκτως από την κυβέρνηση. Αρμόδιοι να το κρίνουν θα είναι οι ορκωτοί ελεγκτές. Καμία κυβέρνηση δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την φορολόγηση υπερκερδών γιατί δεν έχουν υπολογιστεί ακόμα».


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Η Ρούλα άργησε να έρθει στην κηδεία της Τζωρτζίνας, είχε πάει για καφέ»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Στο Μαϊάμι μετακομίζει η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά μετά το άνοιγμα της “χρυσής” διαθήκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η «επίθεση» στον Αλέξη Τσίπρα

Σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Σταματήστε για το Θεό να επαναφέρετε τον δημόσιο διάλογο στο επίπεδο των αγανακτισμένων του 2011. Ποιοι τα έλεγαν αυτά; Όταν συναντήθηκαν οι δυο πλατείες των αγανακτισμένων. Δεν είναι η Ελλάδα του 2022 η Ελλάδα του 2012. Έχετε δοκιμαστεί τόσες φορές και είμαι σίγουρος ότι ο λαός θα απορρίψει την δική σας πρόταση», τόνισε.


Νωρίτερα, απευθυνόμενος και πάλι στον κ. Τσίπρα είπε ότι κατανοεί γιατί όλες οι ομιλίες του είναι γεμάτες με προσωπικές επιθέσεις στον ίδιο. «Καταλαβαίνω ότι είμαι ο προσωπικός σας εφιάλτης αλλά ο εφιάλτης έρχεται απέξω», είπε.

Αναφερόμενος στις κρίσεις που διαχειρίζεται η δική του κυβέρνηση και του κ. Τσίπρα είπε: «Την κρίση του 2015 εσείς την προκαλέσατε, ενώ εμείς κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε εξωγενείς κρίσεις. Το μόνο που υπήρχε τότε ήταν το 3ο μνημόνιο και αφού βάλατε εσείς φωτιά στο σπίτι της πατρίδας ήρθατε ως υπερήφανος πυροσβέστης να την σβήσετε».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

«Ο τρόπος με τον οποίο οδηγείτε την χώρα σε μια διπλή εκλογική αναμέτρηση γιατί θα είναι εξαιρετικά δύσκολο όχι αδύνατο αλλά δύσκολο να προκύψουν εκλογές μετά από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, φέρνει την δικιά σας ευθύνη. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι πολιτική σταθερότητα. Όχι πειραματισμούς και εφήμερες συμμαχίες. Αυτή την στρατηγική υπηρετεί ο εκλογικός νόμος» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Οι επόμενες εκλογές θα το πω άλλη μια φορά μπορεί να μαλλιάζει η γλώσσα σας να τις ζητάτε, θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Σκεφτείτε ότι έχουμε πόλεμο και εσείς ζητάτε εκλογές και ενδεχομένως η χώρα να περάσει από την βάσανο μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης. Αυτό σήμερα συνιστά υπεύθυνη στάση; Έχουμε πολεμική οικονομία και εσείς ζητάτε εκλογές. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και ο κόσμος θα σας επιστρέψει στα έδρανα που είστε και σήμερα», είπε απευθυνόμενος ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα.

[/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ