«Μούδιασμα» σε χιλιάδες πελάτες: Ανακοίνωση Σκλαβενίτη για τρόφιμο που όλοι αγοράζουμε, προκάλεσε αναστάτωση - celebs.gr

Breaking

«Μούδιασμα» σε χιλιάδες πελάτες: Ανακοίνωση Σκλαβενίτη για τρόφιμο που όλοι αγοράζουμε, προκάλεσε αναστάτωση

featured image

Ο Σκλαβενίτης πήρε μία σημαντική απόφαση για το ηλιέλαιο, αντιλαμβανόμενος τη δύσκολη οικονομική συνθήκη της εποχής και στη χώρα μας.

Ειδικότερα, η επιβολή πλαφόν στην πώληση ηλιελαίου, που ήδη έχει λάβει χώρα σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στην χονδρική στην Ελλάδα, φαίνεται να περνάει σε ένα βαθμό και στην λιανική.

Ήδη, ο Σκλαβενίτης, μέχρι στιγμής στο ηλεκτρονικό της σούπερ μάρκετ, έχει θέσει για το ηλιέλαιο και παρεμφερή προϊόντα ως μέγιστη διαθέσιμη ποσότητα τις τέσσερις φιάλες.

Πως εξηγείται από τον Σκλαβενίτη η πρωτοβουλία που πήρε


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ζαλίστηκε η Ελένη Μενεγάκη: «Ο λογαριασμός ρεύματος μου έπεσε από τα χέρια»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ροζ αποκαλύψεις από την Έλενα Κρεμλίδου – “Οκτώ φορές σ3ξ τη μέρα και…”

Όπως ανέφεραν από την αλυσίδα στο powergame.gr, το τελευταίο διάστημα και κυρίως μετά τα περιοριστικά μέτρα στην χονδρική, παρατηρήθηκε αυξημένη ζήτηση για ηλιέλαιο μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της και για προληπτικούς λόγους, με στόχο να προμηθευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές προϊόντα που η διάθεση τους έχει επηρεαστεί από την μη ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, η εταιρεία πήρε την εν λόγω πρωτοβουλία.


Υπενθυμίζεται ότι ο Σκλαβενίτης ήταν από τους πρώτους στο πρώτο lockdown που είχε προχωρήσει στην επιβολή πλαφόν – πριν το επιβάλει η κυβέρνηση – σε προϊόντα απολύμανσης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο Σκλαβενίτης δεν έχει επεκτείνει την απόφαση αυτή και στα φυσικά καταστήματα

Σχετικά με τα φυσικά καταστήματα της αλυσίδας, αλλά και των άλλων μεγάλων αλυσίδων, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιος περιορισμός, αν και έχουν κάνει την εμφάνιση τους οι πρώτες ελλείψεις στα ράφια.

Σύμφωνα με τις εταιρείες παραγωγής, οι ελλείψεις οφείλονται σε αρρυθμίες στην εφοδιαστική αλυσίδα και όχι στην απουσία προϊόντων.

Αντιθέτως, περιορισμοί έχουν τεθεί στην αγορά της χονδρικής, τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα δύο συσκευασίες 10 λίτρων ανά ΑΦΜ.

Τόσο η ελληνική, όσο και ευρωπαϊκή αγορά, έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον πόλεμο στην Ουκρανία, η οποία έως και πρόσφατα κάλυπτε την συντριπτική πλειοψηφία των αναγκών της Γηραιάς ηπείρου σε ηλιέλαιο.

Η φύτευση του ηλιόσπορου, για την παραγωγή ηλιελαίου, πραγματοποιείται από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου, οπότε το ενδεχόμενο συνέχισης των εχθροπραξιών για τουλάχιστον ένα μήνα, θα σήμαινε εκτόξευση των τιμών, όχι μόνο του ηλιελαίου, αλλά και των άλλων ελαίων.

Ήδη, στην ελληνική αγορά, η κρίση έχει συμπαρασύρει και τις τιμές χονδρικής του ελαιόλαδου κατά περίπου μισό ευρώ, την περασμένη εβδομάδα.

[/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ