Μάσκες στα σχολεία – Πότε θα τις πετάξουν τα παιδιά; - celebs.gr

Breaking

Μάσκες στα σχολεία – Πότε θα τις πετάξουν τα παιδιά;

featured image

Σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου, η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και Αντιμετώπισης της Πανδημίας πραγματοποιούν εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τις εξελίξεις που αφορούν στην Πανδημία COVID-19.

Στην εκδήλωση παρευρίσκεται η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Δ/ντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Μαρία Τσολιά, η οποία μίλησε για τις μάσκες στα σχολεία.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ζαλίστηκε η Ελένη Μενεγάκη: «Ο λογαριασμός ρεύματος μου έπεσε από τα χέρια»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ροζ αποκαλύψεις από την Έλενα Κρεμλίδου – “Οκτώ φορές σ3ξ τη μέρα και…”

Συγκεκριμένα η κυρία Τσολιά ανέφερε πως, «το φθινόπωρο θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε τις μάσκες από τα σχολεία, μέχρι τότε σίγουρα τις κρατάμε».


Η ίδια εξήγησε ότι η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας θέλει να ελευθερώσει τα παιδιά από τη χρήση της μάσκας και «θα το κάνουμε σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας» ενώ ειδικά για την τελευταία περίοδο παρατήρησε ότι υπάρχει μικρή αύξηση εισαγωγών κυρίως παιδιών τα οποία ως βασικό σύμπτωμα έχουν τον πυρετό, χωρίς, δηλαδή, σοβαρά περιστατικά».

Η κυρία Τσολιά αναφέρθηκε και στο πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο σε παιδιά μετά από νόσηση με covid-19 002 (misc) λέγοντας ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί 120 περιστατικά από τα οποία το 40% αφορούσε μυοκαρδίτιδες και το 7% ανευρύσματα στεφανιαίων.

«Δεν έχουμε ακόμα επαρκή δεδομένα για την μετάλλαξη Όμικρον και τον κίνδυνο για misc, τα προηγούμενα αφορούν κυρίως τη μετάλλαξη Δέλτα» εξήγησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής. Η Μαρία Τσολιά είπε ακόμα ότι η επιστημονική κοινότητα δεν γνωρίζει ακόμα τις μακροχρόνιες συνέπειες στο καρδιαγγειακό των παιδιών «ξέρουμε όμως ότι το εμβόλιο προστατεύει κατά 91% από το σύνδρομο»

[/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ