Πώς ο Πούτιν έβαλε τέλος στην παγκοσμιοποίηση – Η νέα τάξη πραγμάτων - celebs.gr

Breaking

Πώς ο Πούτιν έβαλε τέλος στην παγκοσμιοποίηση – Η νέα τάξη πραγμάτων

featured image

«H ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανατρέπει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων που ίσχυε από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου» εκτιμά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink.

Στην επιστολή του προς τους μετόχους για το 2022 το αφεντικό της BlackRock επισημαίνει πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έβαλε τέλος στην παγκοσμιοποίηση που ζήσαμε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Και συνεχίζει: «Έχει κάνει πολλές κοινωνίες και ανθρώπους να αισθάνονται απομονωμένοι και να κοιτάζουν προς το εσωτερικό των χωρών. Πιστεύω ότι αυτό έχει επιδεινώσει την πόλωση και την εξτρεμιστική συμπεριφορά που βλέπουμε σε ολόκληρη την κοινωνία σήμερα».

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Η Ρούλα άργησε να έρθει στην κηδεία της Τζωρτζίνας, είχε πάει για καφέ»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Στο Μαϊάμι μετακομίζει η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά μετά το άνοιγμα της “χρυσής” διαθήκης

Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, η εταιρεία του οποίου διαχειρίζεται περισσότερα από 10 τρισ. δολ., είπε ότι οι χώρες και οι κυβερνήσεις έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και εξαπέλυσαν έναν «οικονομικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας.


«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έσπασε επίσημα τους δεσμούς μεταξύ των χωρών που είχαν ήδη πιεστεί από την πανδημία του κορονοϊού», σημειώνει επίσης ο Fink, «καθώς εταιρείες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα αναγκαστούν τώρα να επανεκτιμήσουν τις εξαρτήσεις τους και να αναλύσουν εκ νέου τις παραγωγικές τους δυνατότητες».

Ο πόλεμος θα έχει πολλές μακροπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες, προειδοποιεί ο Φινκ, καθώς η αποπαγκοσμιοποίηση ωθεί τον πληθωρισμό ακόμη υψηλότερα, αφήνοντας τις κεντρικές τράπεζες με μια δύσκολη επιλογή μεταξύ υψηλότερων τιμών ή χαμηλότερης οικονομικής δραστηριότητας. Ενώ προηγουμένως ήταν κάπως επιφυλακτικός για τα κρυπτονομίσματα, ο Fink έγραψε ότι η αναταραχή που προκλήθηκε από την επιχείρηση της Ρωσίας θα μπορούσε να τονώσει τα εικονικά νομίσματα:

«Ένα παγκόσμιο ψηφιακό σύστημα πληρωμών, σχεδιασμένο προσεκτικά, μπορεί να βελτιώσει τον διακανονισμό διεθνών συναλλαγών μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο ξεπλύματος χρήματος και διαφθοράς».

Πηγή

[/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ