Νεκροί οι τρεις εργαζόμενοι του εργοστασίου στα Γρεβενά - Η ανακοίνωση της εταιρείας - celebs.gr

Breaking

Νεκροί οι τρεις εργαζόμενοι του εργοστασίου στα Γρεβενά - Η ανακοίνωση της εταιρείας

featured image

Επιβεβαιώθηκε δυστυχώς το άσχημο σενάριο για την τύχη των τριών εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΕΛΤΕΚ στα Γρεβενά.

Η εταιρεία με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει τον θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος.

«Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο μας στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος στη γραμμή παραγωγής της μονάδας» αναφέρει στην ανακοίνωση η εταιρεία και προσθέτει:

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ζαλίστηκε η Ελένη Μενεγάκη: «Ο λογαριασμός ρεύματος μου έπεσε από τα χέρια»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ροζ αποκαλύψεις από την Έλενα Κρεμλίδου – “Οκτώ φορές σ3ξ τη μέρα και…”

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους.

Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θανόντων, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία μας θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο, έμπρακτα και ηθικά.


Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως» καταλήγει.

Έρευνες για τα αίτια

Αρχικά η Πυροσβεστική θέλησε να εξακριβώσει σε ποιο σημείο έγινε η έκρηξη. Όπως προέκυψε, η έκρηξη έγινε στο χώρο όπου λειτουργούσε η μονάδα παραγωγής συσκευασίας και γαλακτωμάτων.

Όπως εξηγούν στο Newsbomb.gr αρμόδιες πηγές, τα γαλακτώματα είναι υλικά μέσω των οποίων παράγεται το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή ο δυναμίτης. Τα γαλακτώματα παράγουν αέρια, όπως το νιτρικό αμμώνιο. Το νιτρικό αμμώνιο μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να δημιουργήσει εκρηκτικό μίγμα σε έναν χώρο.

«Εάν για κάποιο λόγο έχουμε υπερθέρμανση σε έναν εσώκλειστο χώρο, στον οποίο υπάρχει στον αέρα εκρηκτικό μίγμα, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι τραγικά. Ακόμα είναι νωρίς για να πούμε τι συνέβη στην περίπτωση της έκρηξης στο εργοστάσιο στα Γρεβενά», σχολιάζει πηγή από την Πυροσβεστική.

Έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής σημειώνουν ότι δεν έχουν ακόμα τα δεδομένα για να μιλήσουν με ακρίβεια για τα αίτια της τραγωδίας, ωστόσο, εκτιμούν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από κάποιο λάθος (είτε τεχνικής φύσης είτε ανθρώπινο) κατά τη διαδικασία έναρξης λειτουργίας της μονάδας παραγωγής συσκευασίας και γαλακτωμάτων. Σημειώνεται ότι στο χώρο της έκρηξης βρέθηκαν διαμελισμένοι τρεις άνθρωποι, ενώ θεωρείται θαύμα ότι δεν θρηνήσαμε περισσότερους νεκρούς. Και αυτό διότι εκσφενδονίστηκαν βαριά υλικά (όπως τσιμεντένιες κολώνες) σε απόσταση δεκάδων μέτρων. [/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ