Ο Μπάιντεν αποκάλεσε «χασάπη» τον Πούτιν – Η σκληρή απάντηση του Κρεμλίνου - celebs.gr

Breaking

Ο Μπάιντεν αποκάλεσε «χασάπη» τον Πούτιν – Η σκληρή απάντηση του Κρεμλίνου

featured image

Οι Πολωνοί ζητούν επίσπευση της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού

Έναν ακόμη σκληρό χαρακτηρισμό είχε ο Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε «χασάπη» τον ρώσο ομόλογό του και είπε πως δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει στρατηγική στον πόλεμο στην Ουκρανία μετά την δήλωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη «απελευθέρωση» της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Η Ρούλα άργησε να έρθει στην κηδεία της Τζωρτζίνας, είχε πάει για καφέ»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Στο Μαϊάμι μετακομίζει η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά μετά το άνοιγμα της “χρυσής” διαθήκης

«Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν αλλάξει», απάντησε ο Μπάιντεν στη Βαρσοβία όπου βρίσκεται σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της.

Η απάντηση του Κρεμλίνου

Τα νέα σχόλια που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Βλαντιμίρ Πούτιν «στενεύουν το περιθώριο βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Οι Πολωνοί ζητούν επίσπευση της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού

Στο μεταξύ, ο πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε σήμερα ότι στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Τζο Μπάιντεν στη Βαρσοβία τον ρώτησε για την πιθανότητα επίσπευσης αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.


Οπως διευκρίνισε ο Ντούντα αναφερόταν στην αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot, υψηλής κινητικότητας πυραυλικού συστήματος πυροβολικού HIMARS, αεροσκαφών F-35 και αρμάτων μάχης Abrams.

Η Πολωνία θέλει να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ καθώς σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει πυρηνική ενέργεια, δήλωσε στον Μπάιντεν ο πολωνός πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι μαζί με αμερικανικές εταιρείες, υπό την αυστηρή αιγίδα του Λευκού Οίκου, μπορούμε στο εγγύς μέλλον να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα γιατί είναι επειγόντως απαραίτητο για την Πολωνία», δήλωσε ο Ντούντα μετά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν.

«Η Πολωνία χρειάζεται αμερικανικά εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας προκειμένου να εκπληρώσει τους κλιματικούς στόχους της και να διασφαλίσει μια σύγχρονη πηγή προμήθειας ενέργειας», είπε.

Τζο Μπάιντεν σε Ουκρανούς πρόσφυγες: «Είστε γενναίοι»

Ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πολωνία πέρασε χρόνο με πρόσφυγες που βρίσκονται στη Βαρσοβία, συναντώντας οικογένειες και βγάζοντας μαζί τους φωτογραφίες. Μάλιστα όταν μια γυναίκα με την οποία μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ του είπε ότι ήταν εκεί με την κόρη της, αλλά ο σύζυγος και ο γιος της έχουν επιστρέψει στην Ουκρανία και πολεμούν, της απάντησε «είναι τρομακτικό».

Στη συνέχεια ο Μπάιντεν έβγαλε μια selfie με ένα κορίτσι λέγοντας στην ίδια και στην οικογένειά της: «Είστε όλοι γενναίοι, γενναίοι, γενναίοι».

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ