Δικάζεται στις 6 Μαΐου ο 30χρονος που κλώτσησε το γατάκι στην Αιδηψό - celebs.gr

Breaking

Δικάζεται στις 6 Μαΐου ο 30χρονος που κλώτσησε το γατάκι στην Αιδηψό

featured image

Ο δικηγόρος του 30χρονου κατηγορούμενου μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για την εξέλιξη της υπόθεσης και τη στάση του πελάτη του. Ο δικηγόρος, Ιάσων Οικονόμου αποκάλυψε πως η ποινική δίωξη που ασκήθηκε είναι για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα, εν τέλει, και δόθηκε το τριήμερο για την προετοιμασία της κατάθεσης και θα εισαχθεί στο Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας την Παρασκευή 6 Μαΐου.

«Κρίθηκε ναι μεν ότι η πράξη είναι αποτρόπαια και καταδικαστέα, ωστόσο από τα αποδεικτικά στοιχεία το γατάκι προσγειώθηκε σε άμμο μετά από πτώση ύψους 30 εκατοστών και χαίρει άκρας υγείας» επισήμανε ο δικηγόρος.

Όπως ανέφερε, ο 30χρονος μίλησε για μια απερίσκεπτη στιγμή και «γνωρίζοντας πως κάτω δεν υπάρχει θάλασσα θεωρήσανε ότι δεν είναι κάτι που θα επιφέρει περισσότερες συνέπειες».


«Δεν θα αναλάμβανα την υπόθεση εάν το γατί δεν ήταν καλά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.


Η δικηγόρος του Zero Stray Pawject, Μάρσα Δημοπούλου, στη δική της τοποθέτηση, δήλωσε πως δεν θεωρεί πως «δεν έχουμε μία απλή κακομεταχείριση, αλλά έναν βασανισμό ζώου με εσκεμμένη πρόκληση σωματική εξάντληση, πράγμα που καθορίζει την πράξη ως κακούργημα».

Η κ. Δημοπούλου τόνισε πως η τιμωρία θα έπρεπε να είναι παραδειγματική, καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο ο 30χρονος δεν σταμάτησε στην πρώτη προσπάθεια, αλλά έκανε το ίδιο και στο δεύτερο γατάκι.

Η δικηγόρος είπε πως το γατάκι βρίσκεται στη φιλοζωική οργάνωση της περιοχής και προωθείται για υιοθεσία.