Βασίλης Κικίλιας: «Κυριάκος Μητσοτάκης, ο μόνος που αγαπάει τους Έλληνες» - celebs.gr

Breaking

Βασίλης Κικίλιας: «Κυριάκος Μητσοτάκης, ο μόνος που αγαπάει τους Έλληνες»

featured image

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στον Άρη Πορτοσάλτε έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας για τον τουρισμό, ο Υπουργός Τουρισμό, ανέφερε: «Ο τουρισμός αποτελεί την μεγάλη οικονομική δύναμη της χώρας. Το 2022 η κυβέρνηση και η κοινωνία προσδοκούν μεγάλα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό».

Εξήγησε ότι θα γίνονται 63 πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ και εκτίμησε ότι θα υπάρξει επέκταση της περιόδου μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

«Ποτέ δεν είχαμε 500.000 ταξιδιώτες απευθείας από την Αμερική στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και στην Αθήνα, με την πρώτη πτήση να ξεκινά στις 7 Μαρτίου, ερχόμενοι από Ατλάντα, Σικάγο, Βοστώνη και με τις τρεις αμερικανικές εταιρείες», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, από τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που ζητούν να ταξιδεύουν όλη την χρόνια στην Ελλάδα. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί και η Θεσσαλονίκη απευθείας με την Αμερική.

«Στρατηγικά η στόχευσή μας από το χειμώνα, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χωρά και να φωτίσουμε και άλλους προορισμούς», σημείωσε.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε από τον υπουργό Τουρισμού για την εικόνα της Αθήνας, η οποία -όπως είπε- αναβαθμίζεται.

«Η Αθήνα επιστρέφει δυναμικά»

«Η Αθήνα επιστρέφει δυναμικά. Οι τουρίστες κάνουν ουρά περιμένοντας κάτω από την Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Πλάκα, στου Ψυρρή. Οι καταστηματάρχες στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι λένε ότι έχουν πολλές δεκαετίες να δουν τόσο πολύ κόσμο αυτή την εποχή», είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού επανέλαβε ότι «ταμείο» θα γίνει στο τέλος του 2022, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα πολύ ισχυρά πρώτα στοιχεία που επιβεβαιώνονται ήδη. «Για παράδειγμα, ήμασταν Ρουμανία δύο μέρες για τον οδικό τουρισμό. Οι Ρουμάνοι έχουν ως πρώτη χώρα στην οποία θα πάνε διακοπές φέτος την Ελλάδα. Την άλλη εβδομάδα, θα πάω στη Σερβία και θα συνεχίσουμε έτσι για να καλύψουμε ξέρετε και τη ρωσική αγορά που χάσαμε λόγω του πολέμου», δήλωσε.

«Η στρατηγική μας είναι απλή. Φέρνουμε πιο νωρίς την έναρξη της τουριστικής περιόδου, πηγαίνουμε πιο αργά τη λήξη, δημιουργούμε ένα συγκεκριμένο “concept” και ενισχύουμε όλες τις περιοχές, έτσι ώστε τελικά χωρίς μεσάζοντες -καθέτως και οριζοντίως, αδιαμεσολάβητα- να φτάσει εισόδημα και να ενισχυθεί η εγχώρια οικονομία, όλα τα προϊόντα μας και η πρωτογενής παραγωγή μας», δήλωσε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι ήδη στον οδικό τουρισμό και στην κρουαζιέρα παρατηρείται μία αύξηση της τάξης 180% στη βόρεια Ελλάδα και του 130% στον Πειραιά, αντίστοιχα.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση»

Όπως πρόσθεσε, δε, ο υπουργός Τουρισμού η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της προτίμησης των Γάλλων επισκεπτών, ενώ πολύ σημαντικό είναι το κύμα των κρατήσεων από την Αγγλία, τη Γερμανία και τη σκανδιναβική αγορά.«Περιμένουμε ισχυρό ρεύμα -έπειτα από δύο χρόνια- και από την Αυστραλία. Έχουμε, επίσης, δύο απευθείας πτήσεις από τον Καναδά, ενώ και το Ισραήλ αποδεικνύεται σημαντικός εταίρος -πέρα από θέματα ασφάλειας, τεχνογνωσίας, ψηφιοποίησης και άμυνας- και στον τομέα του τουρισμού. Και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι έχουμε αυτά τα στοιχεία και τα νούμερα με κλειστή την Κίνα, όπως γνωρίζετε, λόγω της πανδημίας», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Ποιοτικές θέσεις εργασίας στον Τουρισμό

Σχολιάζοντας τα κενά που παρατηρούνται τη φετινή τουριστική περίοδο στην κάλυψη εποχιακών θέσεων εργασίας σε συγκεκριμένους προορισμούς, λόγω και των δύο ετών πανδημίας που προηγήθηκαν και που οδήγησαν τους εργαζόμενους στον τουρισμό να στραφούν σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε:

«Εγώ θα ήθελα να υπάρχουν ποιοτικές θέσεις εργασίας στον τουρισμό και εξακολουθώ να μιλάω και να παροτρύνω τους επαγγελματίες, τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες να προσφέρουν ποιοτικές θέσεις στους ανθρώπους τους. Οι πιο πολλοί είναι σωστοί επαγγελματίες, για εκείνους όμως που δεν είναι, το υπουργείο Ανάπτυξης, το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Τουρισμού θα προχωρήσουν σε αλλεπάλληλους ελέγχους σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε -πάνω και πρώτα απ’ όλα- οι πρεσβευτές μας που είναι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, να αμείβονται αξιοπρεπώς και να εργάζονται έτσι όπως πρέπει».

«Μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αποτελέσει αυτή την επιλογή»

Αναφερόμενος, τέλος, στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ολοκληρώθηκε, χθες, και στις νέες προκλήσεις που τέθηκαν μέχρι τις εκλογές το 2023, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως τη μόνη επιλογή.

«Τον τρόπο με τον οποίο θέλει να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας τον είδαμε πριν από πέντε χρόνια και οδήγησε, σχεδόν, σε μία καταστροφή. Και ο κ. Ανδρουλάκης, όμως, είναι προφανές για τους δικούς του λόγους -που θα φανούν στην πορεία- ότι δεν θέλει να κυβερνήσει. Το θέμα είναι ποιος έχει την προσωπικότητα, την αγάπη για τους Έλληνες και ποιος νοιάζεται για τον μέσο πολίτη, ποιος θέλει να τους στηρίξει, να τους βοηθήσει και, φυσικά, ποιος μπορεί να κυβερνήσει. Και είναι προφανές σε όλους ότι, αυτή τη στιγμή, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αποτελέσει αυτή την επιλογή», κατέληξε ο υπουργός Τουρισμού.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ