Νεκρή η Ντίνα Κώνστα – «Σιχαινόμουν τους γάμους, τις συμβάσεις και ήθελα να…» - celebs.gr

Breaking

Νεκρή η Ντίνα Κώνστα – «Σιχαινόμουν τους γάμους, τις συμβάσεις και ήθελα να…»

featured image

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με άνοια σε ίδρυμα

Σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία πνοή της η αγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, σήμερα, στις 7 το πρωί.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από το προφίλ του στο Facebook: «Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί… Ντινακι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση. Θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ».

Ηθοποιός του θεάτρου και της μικρής οθόνης, η Ντίνα Κώνστα αγαπήθηκε από το κοινό ιδιαίτερα για τις ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά «Δύο ξένοι», στο πλευρό του πρόωρα χαμένου Νίκου Σεργιανόπουλου και της Εβελίνας ΠαπούλιαΠρο λίγων μηνών, εξάλλου, είχε γίνει γνωστό ότι νοσηλευόταν με άνοια σε ίδρυμα, μια είδηση που είχε σκορπίσει θλίψη στον κοινωνικό της περίγυρο, καθώς και στους θαυμαστές της. Την φροντίδα της είχε αναλάβει η αγαπημένη της ανιψιά.



Επαναστατική φύση

Η Ντίνα Κώνστα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο και ήταν το δεύτερο κορίτσι της οικογένειάς της. Έχασε τον πατέρα της λίγους μήνες αφού γεννήθηκε. Ήταν φύση επαναστατική από μικρό παιδί και δεν της άρεσαν ούτε οι σχολικές εορτές, ούτε ήθελε να λέει ποιήματα και την ενοχλούσε οτιδήποτε ήταν υποχρεωτικό.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων, για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965, ενώ τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου, ενώ σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή ήταν αυτοκαταστροφικό άτομο.