Γι' αυτό βγήκε από τη φυλακή ο Φιλιππίδης - Η πρώτη αντίδραση των γυναικών - Επιστρέφει στο θέατρο; - celebs.gr

Breaking

Γι' αυτό βγήκε από τη φυλακή ο Φιλιππίδης - Η πρώτη αντίδραση των γυναικών - Επιστρέφει στο θέατρο;

featured image

Οι πραγματικοί λόγοι που αποφυλακίστηκε ο γνωστός ηθοποιός, πώς αντέδρασαν στην είδηση οι δύο πλευρές και η μάχη που συνεχίζεται. Θα μπορεί να επιστρέψει πλέον στο θέατρο;

Με λυγμούς αντέδρασε ο Πέτρος Φιλιππίδης όταν άκουσε ότι αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του, στο κρεβάτι του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Ο ηθοποιός νοσηλεύεται μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Με τη δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού να είναι σε εξέλιξη, ο Πέτρος Φιλιππίδης αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί με όρους, λίγο πριν συμπληρώσει 12 μήνες στις φυλακές.

«Αναμενόμενη» η απόφαση

Οι δικηγόροι των γυναικών που έχουν καταγγείλει τον ηθοποιό, χαρακτηρίζουν πάντως, αναμενόμενη την απόφαση δικαστών και ενόρκων.

«Η απόφαση του δικαστηρίου με την οποία αντικαταστάθηκε η προσωρινή κράτηση ήταν για την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας κάτι αναμενόμενο αφού ήδη ο κατηγορούμενος συμπληρώνει σε λίγες ημέρες 12 μήνες προσωρινής κράτησης και η παράταση αυτή σύμφωνα και με τις προϋποθέσεις του νόμου γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις που το δικαστήριο έκρινε ότι εδώ δεν συνέτρεχαν», δήλωσε ο Ανδρέας Βαγγόπουλος, δικηγόρος της τρίτης καταγγέλουσας.

Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να αφεθεί ελεύθερος ο ηθοποιός, με το σκεπτικό ότι δεν είναι επικίνδυνος πλέον να τελέσει ίδια αδικήματα αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες. Άρα μοιάζει απίθανο να επιστρέψει στο θέατρο!

«Η εντολέας μου συνεχίζει τη «μάχη» στο δικαστήριο για να αποδειχθεί η ενοχή του κατηγορουμένου. Η δίκη έχει μακρά διάρκεια, συνεχίζεται, ήδη κατέθεσαν οι τρεις παθούσες. Υπάρχουν πολλοί μάρτυρες που θα ακολουθήσουν», δήλωσε ο Ζαχαρίας Σαλούστρος, δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλουσας.


Η κατάθεση -κεκλεισμένων των θυρών- της τρίτης γυναίκας η οποία κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2014 μέσα στο αυτοκίνητο του, ολοκληρώθηκε λίγο πριν την υποβολή του αιτήματος αποφυλάκισης.


«Μία συγκλονιστική κατάθεση, η οποία δεν επιδεχόταν καμίας αμφισβήτησης. Ήταν μία κοπέλα η οποία πραγματικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής δύο-τρεις φορές κατέρρευσε διότι είναι μία δύσκολη διαδικασία, επίπονη για τις κοπέλες αυτές και βιώνουν και μέσα στο δικαστήριο αυτό κι εκείνο που ο νομοθέτης θέλει να αποτρέψει, τη δευτερογενή θυματοποίηση», δήλωσε ο κος Βαγγόπουλος.

«Ξέσπασε σε λυγμούς»

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο δικηγόρος του ηθοποιού, η σύζυγος και ο γιος του πήγαν στο νοσοκομείο για να τον ενημερώσουν για την απόφαση του δικαστηρίου.

«Πέρασαν δύο τρία λεπτά μέχρι να το συνειδητοποιήσει και μετά αυτό ήταν ένα τρομερό συναίσθημα που νοιώθουμε κι εμείς οι δικηγόροι και με λυγμούς δεν μπορούσε να μιλήσει για τουλάχιστον πέντε-δέκα λεπτά και προσπαθούσα να του πω κι εγώ, ηρέμησε, ηρέμησε γιατί φοβόμουν φαντάσου να πάθει μία κρίση και να μου μείνει στην αγκαλιά», δήλωσε ο Μιχάλης Δμητρακόπουλος, δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι ψευδείς και μέσω του δικηγόρου του δηλώνει ότι επιθυμεί να παραβρίσκεται στο δικαστήριο και να απολογηθεί.

«Επαναλαμβάνει “θέλω να είμαι ζωντανός και να καταφέρω να απολογηθώ. Δε θα δώσω μόνο εξηγήσεις στο δικαστήριο αλλά και στους ανθρώπους που τόσα χρόνια με παρακολουθούν ως ηθοποιό και με χειροκροτούν. Δεν έχω προδώσει την εμπιστοσύνη τους”», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του ηθοποιού.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται στις 5 Ιουλίου με τις καταθέσεις μαρτύρων.