Απίστευτο: Βάζουν πωλητήριο σε νησίδες του Αιγαίου και παρουσιάζουν τίτλους ιδιοκτησίας! - celebs.gr

Breaking

Απίστευτο: Βάζουν πωλητήριο σε νησίδες του Αιγαίου και παρουσιάζουν τίτλους ιδιοκτησίας!

featured image

Στο «σφυρί» Νερά και Αρκόνησος

Συνέβη και αυτό! «Στο σφυρί» έβγαλε μια γυναίκα από την Κω δύο νησίδες στο Αιγαίο, για τα οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τίτλους ιδιοκτησίας. Η μία βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Αλικαρνασσού.

Μία γυναίκα από την Κω και καταγωγή από την Κάλυμνο ισχυρίζεται ότι κατέχει τίτλους ιδιοκτησίας δύο νησίδων στο Αιγαίο, τα οποία διαθέτει προς πώληση. Πρόκειται για τη νήσο Νερά, 0,456 τ. χλμ, η οποία βρίσκεται νότια της Καλύμνου, αλλά και τη νήσο Ακρόνησος, στην είσοδο του λιμανιού της Αλικαρνασσού (Bodrum), που βρίσκεται περίπου 9 ν.μ. ανατολικά της Κω, είναι μέρος της τουρκικής ριβιέρας και αποτελεί προορισμό προσέλευσης σκαφών αναψυχής. Η κυρία Καλλιόπη Μαγκλή Μούγρου, κάτοικος της Κω και κληρονόμος του νησιού, αναφέρει πως «πουλάει» την τουρκική Αρκόνησο (εμβαδό 9 τ. χλμ), αλλά και την ελληνική νησίδα Νερά, για τουριστική αξιοποίηση, αναψυχή, αλλά και για… «εξόρυξη πετρελαίου», επισημαίνοντας πως προτιμάει αμερικανική εταιρεία.Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει πως «πωλούνται 2 Νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος. 1) Νησί Αρκόνησος – Τουρκία, έξω από το Bodrum απέναντι από την Κω (Δωδεκάνησα, Ελλάδα) 2) Νησί Νερά – Ελλάδα, δίπλα στην Κάλυμνο (Δωδεκάνησα, Ελλάδα). Διατίθεται για ξενοδοχεία, εστιατόρια τουριστική περιοχή και για εξόρυξη πετρελαίου (θα εκτιμηθεί πετρελαίου εταιρία Αμερικής). Έχω συμβόλαια, διαθήκη, τοπογραφικά και χαρτιά από Τουρκία από το 1922 από τον παππού μου που βρίσκονται και στην Μητρόπολη Καλύμνου. Συνάντηση για συζήτηση στην Κω, Δωδεκάνησα, Ελλάδα, με δικηγόρο μου».

Ο δήμαρχος της Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, επιβεβαιώνει πως όχι μόνο το σημερινό Karaada ανήκει στην οικογένεια Μαγκλή, αλλά πως υπάρχουν ακόμη δύο νησιά που έχουν ιδιοκτήτες από την Κάλυμνο, σύμφωνα με επίσημους οθωμανικούς τίτλους και καταχωρημένους στο κτηματολόγιο της περιοχής της Αλικαρνασσού πριν το 1923.