Κούγιας – «Η 19χρονη προσκάλεσε τους δύο αστυνομικούς, δεν βιάστηκε» - celebs.gr

Breaking

Κούγιας – «Η 19χρονη προσκάλεσε τους δύο αστυνομικούς, δεν βιάστηκε»

featured image

Στο «στόχαστρο» του δικηγόρου Αλέξη Κούγια βρέθηκε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας για την υπόθεση της 19χρονης που κατήγγειλε ότι βιάστηκε από αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Ως συνήγορος ενός από τους δύο αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον βιασμό της 19χρονης, ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι η κοπέλα τους προσκάλεσε, τον έναν μετά τον άλλο. Κατηγόρησε, δε, τον κ. Μπαλάσκα διότι δεν σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων και τους συκοφαντεί.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:

«Όπως είναι γνωστό, υπερασπίζομαι τον έναν από τους δύο νεαρούς αστυνομικούς της υπηρεσίας ΔΙΑΣ, μιας «περίεργης» καταγγελίας βιασμού από μια 19χρονη κοπέλα, η οποία μόνη της, δέκα η ώρα τη νύχτα, πλησίασε τέσσερις αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, στην περιοχή του Θησείου και όταν οι δύο από αυτούς απεχώρησαν και πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, με τις μηχανές τους, μετά από μιάμιση ώρα, όπως προκύπτει από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, πήγε πρώτα σε καφετέρια δίπλα από το αστυνομικό τμήμα και ακολούθως, μόνη της, εισήλθε στο αστυνομικό τμήμα, όπου μόνη της, αφού πληροφορήθηκε πού είναι τα αποδυτήρια του αστυνομικού τμήματος, προσκάλεσε διαδοχικά τον έναν νεαρό αστυνομικό, με τον οποίο είχε σεξουαλική επαφή και ακολούθως, αφού ολοκλήρωσε την πράξη με τον έναν, είχε διαφορετική σεξουαλική επαφή με τον δεύτερο, τον οποίο η ίδια προσκάλεσε, όπως και τον πρώτο.

-Από τις κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι μετά από αυτές τις επιλογές της, αποχωρεί εντελώς φυσιολογικά από το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της επαφής με τους δύο αστυνομικούς, υπήρχαν τουλάχιστον δέκα συνάδελφοί τους, οι οποίοι δεν αντελήφθησαν τίποτα, όση ώρα διαρκούσαν οι πράξεις και στους οποίους, πριν αποχωρήσει από το τμήμα, δεν τους ανέφερε το παραμικρό παράνομο που να έκαναν οι δύο νεαροί αστυνομικοί που έχουν συλληφθεί.

-Το ίδιο βράδυ και την επομένη μέρα, είχε επαφές μέσω μηνυμάτων με την καλύτερή της φίλη, προς την οποία, όπως προκύπτει, εκτός των μηνυμάτων και από την κατάθεσή της φίλης της, επίσης, δεν είπε το παραμικρό το οποίο να υπέστη και ειδικά την πράξη του βιασμού.


-Η επίλεκτη ιατροδικαστής κ. Μαριανού, στην ιατροδικαστική της έκθεση, δεν έχει βρει ούτε έναν μώλωπα στο σώμα της κοπέλας και η ίδια η φερόμενη ως παθούσα στην κατάθεσή της, επιβεβαιώνει ότι κανείς δεν την απείλησε, ούτε την πίεσε να κάνει το παραμικρό, αλλά ότι μετά από τρεις ημέρες, αντελήφθη δήθεν, ότι ήταν θύμα βιασμού και επεσκέφθη τη ΓΑΔΑ, όπου και έκανε μήνυση.


-Σημειωτέον ότι, τη μήνυση την υπέβαλε μετά από τρεις μέρες και ακόμη μέχρι σήμερα, δεν έχει αναφέρει το παραμικρό στο οποιοδήποτε συγγενικό της πρόσωπο. Εκείνο για το οποίο διαμαρτύρομαι είναι ότι, ένας αστυνομικός, ο οποίος από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές, όλες τις ημέρες και ο οποίος δεν γνωρίζω αν έχει κάνει έστω μία ώρα αστυνομική υπηρεσία και ο οποίος μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ως πρόεδρος των αστυνομικών, αλλά πληροφορήθηκα από συναδέλφους του ότι καμία σχέση δεν έχει πλέον με καμία συνδικαλιστική οργάνωση, ο περιβόητος Μπαλάσκας, ο οποίος εμφανίζεται και ισχυρίζεται ότι δήθεν γνωρίζει όλες τις προανακριτικές πράξεις της Ελληνικής Αστυνομίας για οποιαδήποτε υπόθεση απασχολεί την επικαιρότητα, ενώ στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει τίποτα, γιατί όλες οι προανακρίσεις σε οποιαδήποτε υπηρεσία είναι μυστικές, σε κάποια από τις δεκάδες εκπομπές που εμφανίζεται κάθε μέρα, ισχυρίστηκε ότι «ντρέπεται για τους συναδέλφους του και ότι δήθεν η πράξη είναι ομολογημένη και αυταπόδεικτη και μάλιστα ότι δήθεν έγινε σε αυτοκίνητο».

-Επιτέλους, θα πρέπει να τελειώνει όλη αυτή η παραπληροφόρηση και οι ψευδείς τοποθετήσεις του συγκεκριμένου προσώπου και μου κάνει εντύπωση, γιατί ούτε ο κ. Θεοδωρικάκος, ούτε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος, όπου πρέπει φυσιολογικά να υπηρετεί, δεν έχουν κάνει τίποτα, ώστε να τον υποχρεώσουν να αποσυρθεί από αυτήν την παράνομη συμπεριφορά του, όπου έφτασε στο σημείο, προκειμένου να τον καλούν, να μην σέβεται ούτε καν το τεκμήριο αθωότητος δύο συναδέλφων του, τους οποίους συκοφαντεί με τέτοιον τρόπο, ενώ δεν γνωρίζει ούτε καν μια λέξη από τη δικογραφία και το μόνο το οποίο τον ενδιαφέρει, είναι καθημερινά να συμμετέχει σ’ αυτά τα λαϊκά δικαστήρια, γελοιοποιώντας και την ιδιότητά του ως αστυνομικού.»