Ο Μπερλουσκόνι τα "χώνει" στον Ζελένσκι - "Αυτός φταίει για τον πόλεμο" - celebs.gr

Breaking

Ο Μπερλουσκόνι τα "χώνει" στον Ζελένσκι - "Αυτός φταίει για τον πόλεμο"

featured image

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων LaPresse δημοσιοποιεί σήμερα νέο απόσπασμα δηλώσεων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που πραγματοποήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησής του με βουλευτές της Forza Italia.

Πιο αναλυτικά, ο Καβαλιέρε ακούγεται να λέει:

«Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν να καθήσουν σε διαπραγματευτικό τραπέζι ο Πούτιν και ο Ζελένσκι. Δεν υπάρχει κανένας δυνατός τρόπος. Ο Ζελένσκι, κατ’εμε… Ας το αφήσουμε καλύτερα, δεν μπορώ να μιλήσω…».

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Στη συνέχεια, ο “μίστερ τιβί”, σύμφωνα με την LaPresse, πρόσθεσε:

«Ξέρετε πώς πήγαν τα πράγματα με την Ρωσία; Και σε αυτό το θέμα, όμως σας ζητώ την μέγιστη εχεμύθεια… Συνέβησαν τα ακόλουθα: το 2014 στο Μινσκ υπογράφεται συμφωνία της Ουκρανίας με τις δύο νεοδημιουργηθείσες δημοκρατίες του Ντονμπάς, με αντικείμενο ειρηνευτική συμφωνία μη επίθεσης. Η Ουκρανία μετά από ένα χρόνο έστειλε στο διάβολο τη συμφωνία αυτή και άρχισε να επιτίθεται στα σύνορα των δύο δημοκρατιών. Οι δύο δημοκρατίες καταγράφουν απώλειες στρατιωτικών, με πέντε, έξι, επτά χιλιάδες νεκρούς, όπως μου λένε. Βγαίνει ο Ζελένσκι και τριπλασιάζει τις επιθέσεις κατά των δημοκρατιών. Απελπισμένες, οι δύο δημοκρατίες, στέλνουν αποστολή στη Μόσχα. Και καταφέρνουν επιτέλους να μιλήσουν με τον Πούτιν. Του λένε: δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, υπερασπίσου μας. Ο ίδιος, είναι αντίθετος σε ανάληψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας, αντιστέκεται και υπόκειται σε ισχυρή πίεση, όλης της Ρωσίας».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ηχογράφηση τονίζει, επίσης, ότι ο Πούτιν έστησε μια ειδική επιχείρηση, με στόχο να φτάσει στο Κίεβο μέσα σε μια εβδομάδα, να αντικαταστήσει τον Ζελένσκι, «να ορίσει μια κυβέρνηση καθώς πρέπει ανθρώπων που θα αποτελείτο από την ουκρανική μειοψηφία, και μέσα σε μια εβδομάδα να γυρίσει πίσω».Κατά τον Καβαλιέρε, όμως, «ο Πούτιν, όταν οι δυνάμεις του έφτασαν στην Ουκρανία, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια απρόβλεπτη κατάσταση, με αντίσταση των Ουκρανών, οι οποίοι από την τρίτη ημέρα άρχισαν να λαμβάνουν όπλα και χρήματα από την Δύση. Κα ο πόλεμος, αντί για επιχείρηση δύο εβδομάδων, έγινε ένας πόλεμος διακοσίων ετών και πλέον. Αυτή είναι η κατάσταση του πολέμου στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με την LaPresse, τέλος, ο Καβαλιέρε θεωρεί ότι στη διεθνή πολιτική σκηνή λείπουν πραγματικοί ηγέτες, και ο μόνος ικανός ηγέτης, είναι ο ίδιος.

Οι νέες αυτές δηλώσεις είναι πιθανό να δημιουργήσουν νέα προβλήματα στη συνεργασία του Μπερλουσκόνι με την Τζόρτζια Μελόνι και στη σύσταση της νέας ιταλικής κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ξέφρενα πανηγύρια στα τουρκικά ΜΜΕ: «Όλη η Ελλάδα είναι εντός της εμβέλειας του πυραύλου μας»!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Κυκλοφορεί μόνο με τους σωματοφύλακες της: Σάλος με την εμφάνιση της Τατιάνας Στεφανίδου πρωί-πρωί στην Αθήνα

[/expander_maker]