Παίρνουν ανάσα χιλιάδες Έλληνες πολίτες: Mέχρι 1.600 ευρώ το διπλό επίδομα θέρμανσης – Τα κριτήρια - celebs.gr

Breaking

Παίρνουν ανάσα χιλιάδες Έλληνες πολίτες: Mέχρι 1.600 ευρώ το διπλό επίδομα θέρμανσης – Τα κριτήρια

featured image

Ποιοι θα πάρουν επίδομα θέρμανσης έως 1.600 ευρώ – Άμεσα οι αποφάσεις για επιδότηση στο diesel κίνησης

Επιστρέφει από την 1η Νοεμβρίου και τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους η επιδότηση στην αντλία για το diesel κίνησης, η οποία ενδεχομένως και να είναι υψηλότερη των 15 λεπτών που ίσχυε μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει το newsit.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες και θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση εάν δεν υπάρξουν θεαματικές αλλαγές, όχι τόσο σε ό,τι αφορά την τιμή του Brent, αλλά κυρίως την τιμή που διαμορφώνεται το diesel.

Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή για το diesel κίνησης διαμορφώνεται στα 2,137 ευρώ το λίτρο, ενώ για την βενζίνη είναι 2,036 ευρώ, δηλαδή 10 λεπτά χαμηλότερα.

Η μέση τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης, με βάση τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών διαμορφώνεται στην Επικράτεια στα 1,412 ευρώ. Τα στοιχεία αναφέρονται στην χθεσινή (16.10.2022) ημέρα.

«Διπλό» επίδομα θέρμανσης μέχρι και 1.600 ευρώ

Την ίδια στιγμή και εν αναμονή της έκδοσης της ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης, έγινε γνωστό ότι το ανώτερο ποσό που μπορεί να λάβει κάποιος είναι τα 800 ευρώ, ποσό το οποίο και διπλασιάζεται στην περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ως μέσο θέρμανσης το πετρέλαιο.

Επίσης, θα αυξηθεί στα 200.000 ευρώ το περιουσιακό κριτήριο για τους δικαιούχους του επιδόματος, από 180.000 ευρώ που ήταν πέρυσι. Επίσης καθιερώνονται εισοδηματικά κριτήρια δυο ταχυτήτων.


Για τους παλαιούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης θα ισχύσουν τα νέα αυξημένα εισοδηματικά όρια ενώ για τους νέους δικαιούχους οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης και θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης έως 1.600 ευρώ θα εφαρμοστούν τα εισοδηματικά όρια που ίσχυσαν πέρυσι.


Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Η πλατφόρμα myΘέρμανσης θα ανοίξει στα τέλη Νοεμβρίου για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους ενώ η καταβολή των χρημάτων θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Το myΘέρμανση είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης. Απευθύνεται σε όσους καταναλώνουν για τη θέρμανσή τους πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια χορήγησης με βάση την υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΥΑ θα προβλέπει:

  • Το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ από 100 έως 750 ευρώ που ανέρχονταν πέρυσι.
  • Για τους παλαιούς δικαιούχους ισχύουν αυξημένα εισοδηματικά όρια 16.000 ευρώ για τον άγαμο, 24.000 για το έγγαμο και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Για τους νέους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης θα ισχύσουν τα περυσινά εισοδηματικά όρια. Δηλαδή 14.000 ευρώ για το άγαμο, 20.000 ευρώ για το ζευγάρι και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Επίδομα θέρμανσης θα λάβουν φέτος και όσοι χρησιμοποιούν μπλε κηροζίνη ως πηγή θέρμανσης.
  • Αυξάνεται το περιουσιακό όριο των 180.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι για το άγαμο στα επίπεδα των 200.000 ευρώ ενώ διατηρείται στα 300.000 ευρώ για το ζευγάρι.