Τοκογλυφία στη Θεσσαλονίκη – «Έπεσα από τα σύννεφα, όταν έμαθα για το όπλο» λέει ο «χρυσός» κληρονόμος - celebs.gr

Breaking

Τοκογλυφία στη Θεσσαλονίκη – «Έπεσα από τα σύννεφα, όταν έμαθα για το όπλο» λέει ο «χρυσός» κληρονόμος

featured image
Στο φως της δημοσιότητας η κατάθεση του 21χρονου φοιτητή και γιου μεγαλογιατρού ενώπιον της ανακρίτριας για την υπόθεση τοκογλυφίας που συγκλονίζει την Θεσσαλονίκη.

Όπως είχαμε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή, δύο γιοι μεγαλογιατρών μαζί με τον γιο ενός κατασκευαστή και τον γιο ενός απόστρατου στελέχους της πολεμικής αεροπορίας φέρονται ως τα βασικά μέλη συμμορίας τοκογλύφων που δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Κατηγορούνται ότι εκβίασαν, απήγαγαν και απείλησαν 23χρονο που του είχαν δανείσει χρήματα και τα ζητούσαν πίσω με υπέρογκο τόκο.

Ο 21 ετών κατηγορούμενος για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και συνέργεια σε τοκογλυφία ήταν το άτομο που έφερε σε επαφή το θύμα με τον γιο του κατασκευαστή, ο όποιος και του δάνεισε αρχικά το ποσό των 1.000 ευρώ, φτάνοντας στο σημείο -σύμφωνα με την δικογραφία- να απαιτεί να του επιστρέψει 8.600 ευρώ.

Ενώπιον της ανακρίτριας ο 21χρονος γιος του μεγαλογιατρού εξήγησε πως έφερε σε επαφή τον 23χρονο με τον γιο του κατασκευαστή για να του δανείσει χρήματα, επειδή ο πρώτος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.«Είχα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα πριν δύο μήνες στον Λ. (ενν. 23χρονο) και περίμενα να πάρω τα κέρδη μου, τα καθυστερούσε όμως. Και σε άλλους πελάτες τα καθυστερούσε και τους έλεγε ότι στην χειρότερη θα πάρουν το κεφάλαιο τους πίσω. Σε μένα, όμως, είχε καθυστερήσει πολύ παραπάνω από όσο έλεγε και κάθε φορά μου τα άλλαζε, ότι η πλατφόρμα δεν τον άφηνε να πάρω τα κέρδη μου. Είχα βγει με τον Σ. (ενν. γιο του κατασκευαστή) και με ρώτησε αν δουλεύω και αν βγάζω λεφτά. Του είπα ότι επενδύω σε κρυπτονομίσματα σε άτομο που έχει καλό γραφείο με πολλούς πελάτες. Με ρώτησε για να επενδύσει και του είπα ότι υπάρχει ένα ρίσκο και να κάνει ό,τι θέλει αυτός. Αυτά τα είπα πριν αρχίσει ο Λ. να μου καθυστερεί τα κέρδη και να αρχίσει αυτό το γεγονός να με στεναχωρεί. Έδωσα το τηλέφωνό του ενός στον άλλον και είπα και στους δύο βρείτε τα μόνοι σας, αφού ο ένας θέλει πελάτες και ο άλλος να επενδύσει μιλήστε και βρείτε τα μεταξύ σας, ήμουν ξεκάθαρος και στους δύο».

Στη συνέχεια της κατάθεσης του, ο 21χρονος ισχυρίστηκε ότι σιγά-σιγά άρχισε να ξεκόβει από τον 23χρονο, γιατί δεν ήθελε να έχει σχέσεις μαζί του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Στην ερώτηση, εάν επικοινωνούσε με τον παθόντα μέσω της εφαρμογής Telegram, ο γιος του μεγαλογιατρου απάντησε: «Είχαμε μιλήσει και μέσω Telegram και στο Instagram. Τα μηνύματα διαγράφονται στο Telegram, αλλά όχι εντελώς. Εγώ όταν τα έμαθα όλα αυτά πάγωσα. Τον Σ. τον ήξερα από το γυμνάσιο και όταν έμαθα ότι βρέθηκε όπλο στο σπίτι έπεσα από τα σύννεφα. Αν γνώριζα ότι κάνει κάτι τέτοιο ο Σ., δεν θα έκανα παρέα μαζί του, θα έκοβα, γενικά δεν θέλω να μπλέκω. Σπουδάζω και συντηρούμαι από τους γονείς μου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...