Χρυσά Χριστούγεννα για 165 κατοίκους ενός χωριού: Κέρδισαν 143.000.000 ευρώ με ομαδικό δελτίο των 15 ευρώ - celebs.gr

Breaking

Χρυσά Χριστούγεννα για 165 κατοίκους ενός χωριού: Κέρδισαν 143.000.000 ευρώ με ομαδικό δελτίο των 15 ευρώ

featured image


Ρεκόρ χρημάτων κέρδισαν 165 κάτοικοι σε ένα μικρό χωριό του Βελγίου, ονόματι Όλμεν, από τη λαχειοφόρο αγορά EuroMillions.

Συγκεκριμένα, αυτήν την εβδομάδα κέρδισαν 142.897.164 ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που κέρδισε ποτέ ομάδα στο Βέλγιο.

Καθένας από τους νικητές θα λάβει αφορολόγητο ποσό που ανέρχεται σε σχεδόν 900.000 ευρώ, δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της EuroMillions Γιόκε Βερμέρε.

Είναι η πρώτη φορά στο Βέλγιο που μια τόσο μεγάλη ομάδα κέρδισε τόσο πολλά, πρόσθεσε. “Είναι όντως μια υπέροχη ιστορία”.

Οι νικητές είχαν όλοι ρίξει 15 ευρώ σε δοχείο που είχε τοποθετηθεί σε τοπικό κατάστημα, οι ιδιοκτήτες του οποίου διοργανώνουν τακτικά την ομαδική αγορά λαχείου, κάτι το οποίο είχε περιστασιακά αποφέρει κέρδη στους μετέχοντες, αλλά ποτέ ένα μεγάλο ποσό σε τζακ ποτ.“Πολλοί από τους πελάτες που κέρδισαν δυσκολεύονταν να το πιστέψουν στην αρχή”, είπε ο καταστηματάρχης Βιμ Βαν Μπρεκχόβεν, ο οποίος εξεπλάγη όπως και η σύζυγός του όταν άκουσαν τους τυχερούς αριθμούς.

“Μετά τη μεγάλη νίκη είχαμε αρκετούς νέους πελάτες, ενώ κανένας στο χωριό δεν κρατάει κακία στους νικητές”, πρόσθεσε ο καταστηματάρχης. “Όλοι χαίρονται ειλικρινά γι’αυτούς”, συνέχισε.

Το Όλμεν κατοικείται από συνολικά 3.785 ανθρώπους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που υπάρχουν για το μικρό αυτό χωριό στο βόρειο Βέλγιο από καταμέτρηση του 2020.

“Οι νικητές προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ωστόσο, ανεξάρτητα από αυτό, όλοι θα έχουν πού να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα, ιδίως ενόψει εορτών και με την τρέχουσα ενεργειακή κρίση”, σημείωσε ο Βαν Μπρεκχόβεν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...