Φοιτήτρια από την Πάτρα τρέχει, κάνει ΚΑΡΠΑ σε άνδρα που παθαίνει ανακοπή καρδιάς και του σώζει τη ζωή - celebs.gr

Breaking

Φοιτήτρια από την Πάτρα τρέχει, κάνει ΚΑΡΠΑ σε άνδρα που παθαίνει ανακοπή καρδιάς και του σώζει τη ζωή

featured image


Μια φοιτήτρια από τα Φάρσαλα χάρη στις γνώσεις τις και στην εκπαίδευσή της μπόρεσε να σώσει την ζωή ενός γείτονα στο απόγευμα της Τρίτης (17/01) στην Πάτρα.

Δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή η νεαρή φοιτήτρια.

Το περαστικό εξελίχθηκε στην διπλανή πολυκατοικία και όπως δήλωσε η νεαρή φοιτήτρια Χρυσάνθη Πουλαράκη, «εκείνη την ώρα ένας φίλος μου που έβγαινε από το σπίτι μου είδε το περιστατικό και γνωρίζοντας ότι εγώ αυτή την περίοδο, κάνω εκπαίδευση σε ναυαγοσωστική σχολή με πήρε τηλέφωνο να πάω αμέσως.

H Χρυσάνθη Πουλαράκη

Με το που έφτασα ήταν κάποιος φίλος του ανθρώπου που έπαθε ανακοπή και εκείνος μεγάλος σε ηλικία περίπου πενήντα χρονών. Αμέσως είπα ότι γνωρίζω κάρπα και ξεκίνησα. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ με χτύπησαν στην πλάτη ότι αναλαμβάνουν αυτοί οπότε και σταμάτησα. Επίσης θέλω να αναφέρω με το που έφτασα είδα ότι ο αεραγωγός ήταν πιθανά κλειστός καθώς το κεφάλι του ανθρώπου ήταν γυρισμένο στο πλάι. Αμέσως προσπάθησα να απελευθερώσω τον αεραγωγό όπως είχα διδαχθεί».

Το μήνυμα από την φοιτήτρια προς τους εκπαιδευτές της.Η νεαρή φοιτήτρια αμέσως μετά το συμβάν έστειλε το εξής μήνυμα: Γεια σας, σας ευχαριστώ παρά πολύ για την εκπαίδευση που μας κάνετε γιατί σήμερα έδωσα τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο που έπαθε ανακοπή και τώρα καταλαβαίνω πως είναι να σώζεις έναν άνθρωπο γιατί εκεί δεν ήξερε κανένας από πρώτες βοήθειες και μπορεί θα πέθαινε μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ.

Ευχαριστώ πολύ τους εκπαιδευτές μου κ. Νατάσσα Σολωμού και Χατζόπουλο Βασίλη για όσα μου έμαθαν, αποδείχτηκαν καθοριστικά.

Ενώ με την σειρά της και η αναισθησιολόγος διευθύντρια του ΕΚΑΒ Γκέλυ Κανελλοπούλου,

προχώρησε σε ανάρτηση μέσω Facebook σχετικά με το περιστατικό.

Με αφετηρία μια επιτυχή ανάταξη ανακοπής θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια 2 νέα παιδιά άγνωστα σε εμένα που έγιναν οι κρίκοι που χρειαζόμουν να κουμπώσω, να γίνω κι εγώ και οι διασώστες του ΕΚΑΒ ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα της επιβίωσης μέχρι το Νοσοκομείο. Ήξεραν, τόλμησαν, μετέδωσαν σωστά την πληροφορία, έπραξαν. Συγχαρητήρια και μακάρι να υπάρχουν στο μέλλον πολλοί άλλοι που θα τους μοιάσουν.

«Έκανα τεράστιες προσπάθειες, στο σημείο είχε μαζευτεί κόσμος και ρώτησα εάν γνωρίζει κάποιος ΚΑΡΠΑ για να βοηθήσει μέχρις ότου να φθάσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Τα λεπτά μου φαίνονταν αιώνες και η αγωνία μου ήταν τεράστια. Ευτυχώς, ήταν και μια κοπέλα εκεί, μου είπε πως γνώριζε ΚΑΡΠΑ και ανέλαβε να συνεχίσει την προσπάθεια.

Πήρα ξανά εγώ την σκυτάλη μέχρις ότου έφθασε η Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ και με τα ειδικά μηχανήματα η γιατρός και οι διασώστες του ΕΚΑΒ ανέλαβαν το περιστατικό και από ότι με ενημέρωσαν ο κύριος είχε σφυγμό. Ένιωσα ανακούφιση γιατί το να βοηθάς έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη και να σώζεις μια ζωή,

είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορείς να πράξεις…», πρόσθεσε ακόμα η νεαρή φοιτήτρια.

*Η Χρυσάνθη Πουλαράκη είναι και φοιτήτρια στην ναυαγοσωστική σχολή Patraslifeguards.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...