«Ντρέπομαι που είμαι ζωντανή»: Ξεσπάει 19χρονη που γλίτωσε από το βαγόνι-εστιατόριο στα Τέμπη - celebs.gr

Breaking

«Ντρέπομαι που είμαι ζωντανή»: Ξεσπάει 19χρονη που γλίτωσε από το βαγόνι-εστιατόριο στα Τέμπη

featured image


Βγήκε ζωντανή από το τρένο και αναφέρει: «Oχτώ ημέρες δεν έχω κοιμηθεί, εκείνοι όλοι πως μπορούν και κοιμούνται; Οχτώ ημέρες είμαι ζωντανή-νεκρή».

Η 19χρονη φοιτήτρια, Βασιλική Οικονομάκη, που επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία και κατάφερε να βγει ζωντανή συγκλόνισε μιλώντας για τη στιγμή του δυστυχήματος αλλά και για τα συναισθήματά της λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

«Ανεβαίναμε από Θήβα προς Θεσσαλονίκη. Ήμασταν στο εστιατόριο όταν έγινε μια έκρηξη και ένα μπαμ. Εγώ κοιτούσα προς την Αθήνα. Ό,τι υπήρχε ερχόταν πάνω μας, έπεσε άλλο ένα βαγόνι πάνω μας, οι λαμαρίνες ήρθαν όλες πάνω μας, βγήκαμε από μια τρύπα στο έδαφος, είμαστε πάρα πολύ τυχεροί» περιέγραψε αρχικά η 19χρονη διασωθείσα.

«Τι να πω για τα παιδιά που ήταν μέσα. Ντρέπομαι και ζητάω συγγνώμη που επέζησα» συνέχισε οργισμένη η νεαρή κοπέλα μιλώντας στον ΑΝΤ1.«Είμαι τυχερή που ζω (ενώ είμαι) σε αυτή τη χώρα, ντρέπομαι που ζω στην Ελλάδα, κανείς να μη βγει και κανείς να μη μιλήσει. Να κλείσουν ολοι το στόμα τους. Καμία συγγνώμη δεν θα τα αλλάξει αυτά, όλοι θα είμαστε δολοφόνοι αν δεν αλλάξουν όλα αυτά» συνέχισε στο ξέσπασμά της η 19χρονη.

Όπως εξομολογήθηκε «οχτώ ημέρες δεν έχω κοιμηθεί, εκείνοι όλοι πως μπορούν και κοιμούνται; Πετάνε τριαντάφυλλα στα τρένα λες και είμαστε στα μπουζούκια. Οχτώ ημέρες είμαι ζωντανή-νεκρή».

«Όλοι φταίμε, από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Και δεν βγαίνει κανείς να πει τίποτα. Τι είμαστε να κάνουμε θυσίες, τι είμαστε να λένε ότι ολοι ήμασταν “θυσίες”; Στον Μεσαίωνα είμαστε και θυσιάσαμε τους ανθρώπους για να φτιάξουμε τις ράγες; Οι άνθρωποι αυτοί πώς θα γυρίσουν πίσω, οι οικογένειες αυτές πώς θα συνέλθουν;» κατέληξε στο ξέσπασμά της η 19χρονη Βασιλική που επέζησε από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...