Τέμπη: Ο σταθμάρχης είχε κάνει το ίδιο λάθος πριν από την τραγωδία - celebs.gr

Breaking

Τέμπη: Ο σταθμάρχης είχε κάνει το ίδιο λάθος πριν από την τραγωδία

featured image


«Κάθε φορά που οι σταθμάρχες αφήνουν ένα τρένο να φύγει, χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη φράση» τόνισε η ρεπόρτερ για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στο πένθος έχει βυθίσει σύσσωμη την ελληνική κοινωνία η τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη πριν από λίγα 24ωρα. Μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Νίκο Μάνεση, τη νύχτα του Σαββάτου, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια νέα αποκάλυψη για τον 59χρονο σταθμάρχη.

Τα κλειδιά είχαν ξεχαστεί και για μία άλλη αμαξοστοιχία, την πρώτη αμαξοστοιχία. Από εκεί ξεκίνησε το λάθος. Εάν δεν είχε γίνει αυτό το συμβάν, ενδεχομένως να μην είχαμε φτάσει και στην τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, ο συγκεκριμένος σταθμάρχης της Λάρισας είχε γυρίσει τα κλειδιά λίγες ώρες πριν από την τραγωδία για να περάσει μια άλλη αμαξοστοιχία. Εκεί λοιπόν τα κλειδιά γύρισαν στο ρεύμα καθόδου και όχι στο ρεύμα ανόδου με αποτέλεσμα να περάσει και η αμαξοστοιχία 62. Όμως το λάθος δεν μόνο αυτό, που δεν κατάλαβε ή δεν θυμήθηκε πως είχε κάνει. Κάθε φορά που οι σταθμάρχες αφήνουν ένα τρένο να φύγει, χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη φράση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο σταθμάρχης έπρεπε να πει ότι «η αμαξοστοιχία 62 με προορισμό την Θεσσαλονίκη αναχωρεί από το ρεύμα καθόδου» αν και κανονικά θα έπρεπε να είναι από το ρεύμα ανόδου».



«Αν το έλεγε αυτό, οι τρεις μηχανοδηγοί θα το είχαν ακούσει και θα είχαν «ψυλλιαστεί». Κάτι που όμως δεν έγινε και για αυτό οι δυο μηχανοδηγοί από την εμπορική αμαξοστοιχία δεν το ψυλλιάστηκα. Αυτή είναι μια φράση την οποία και χρησιμοποιούν οι σταθμάρχες σε όλα τα δρομολόγια. Αυτό όμως δεν συνέβη, απλά είπε ότι «αναχωρεί η αμαξοστοιχία 62″ χωρίς να προσδιορίζει από ποια γραμμή. Από την κάθοδο ή από την άνοδο» διευκρίνησε η ρεπόρτερ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Νίκο Μάνεση τη νύχτα του Σαββάτου.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...