Αποκαλύφθηκε το «μυστηριώδες» φορτίο του εμπορικού τρένου - celebs.gr

Breaking

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Αποκαλύφθηκε το «μυστηριώδες» φορτίο του εμπορικού τρένου

featured image


Θεωρίες και σενάρια αναπτύχθηκαν τόσο για το φορτίο που μετέφερε το εμπορικό τρένο όσο και για το «μανιτάρι» φωτιάς που προκλήθηκε αμέσως μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχίων.

Νέα στοιχεία για το «μανιτάρι φωτιάς» που ξέσπασε κατά την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Οι εικόνες πυροδότησαν πολλές θεωρίες και ερωτήματα σχετικά με το τι μπορεί να προκάλεσε μια τέτοια έκρηξη

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, Κώστας Ντελέζος, στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ, «το «μανιτάρι», αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το περιβόητο ηλεκτρικό τόξο».

Επικαλούμενος τους μηχανολόγους – μηχανικούς του ΟΣΕ, εξήγησε πως το δίκτυο το οποίο τροφοδοτεί τα ηλεκτρικά τρένα με ρεύμα, έχει γραμμές επάνω, οι οποίες είναι 25.000 βολτ«Όταν τα δύο τρένα οδηγήθηκαν σε σύγκρουση, το δίκτυο αυτό βραχυκύκλωσε. Εκεί υπήρξαν πολύ υψηλά φορτία και αυτό σχημάτισε ένα “τόξο φλόγας”» ανέφερε.Μιλώντας για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας στο πρώτο και το δεύτερο βαγόνι υποστήριξε ότι ήταν σίδερασιτηρά και φρούτα«Κάποιοι είδαν μέσα τα κοντέινερ μιας εταιρείας με έδρα το Ισραήλ και εκεί άρχισαν να πλέκονται τα σενάρια συνωμοσίας ότι ενδεχομένως είχε κάτι άλλο και είχαμε την έκρηξη», σχολίασε ο δημοσιογράφος.

Επίσης ο Κώστας Ντελέζος, σχετικά με τους λόγους γρήγορης εξάπλωσης της φωτιάς, ανέφερε: «Το εμπορικό τρένο έχει δύο και το επιβατικό έχει έναν κινητήρα. Μέσα στους κινητήρες αυτούς υπάρχουν μετασχηματιστές, οι οποίοι έχουν από δυόμισι τόνους λάδι ο καθένας. Αυτό το λάδι ψύχει το μετασχηματιστή την ώρα που δουλεύει με μεγάλα φορτία για να μην καίγεται. Με την έκρηξη έσπασαν οι μετασχηματιστές και το λάδι πήρε φωτιά, αλλά αυτό είναι το επόμενο στάδιο μετά το ηλεκτρικό τόξο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου