Τραγωδία στα Τέμπη – Στον ψυχολόγο και οι πυροσβέστες. Οι εικόνες που τους “στοιχειώνουν” - celebs.gr

Breaking

Τραγωδία στα Τέμπη – Στον ψυχολόγο και οι πυροσβέστες. Οι εικόνες που τους “στοιχειώνουν”

featured image


Συγκλονισμένοι είναι οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στις έρευνες στα Τέμπη, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Έχουν πάρει μέρος σε πολύ δύσκολες επιχειρήσεις, όμως τα όσα έζησαν τα τελευταία 24ωρα θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στην μνήμη τους. Εξάλλου, οι πυροσβέστες ήταν οι πρώτοι που αντίκρισαν τις φρικτές σκηνές, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όταν τα δύο τρένα συγκρούστηκαν. Ήταν εκείνοι που έσπευσαν αμέσως στο σημείο, προσπαθώντας να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούσαν.  Όσο επαγγελματίες κι αν είναι δεν μπορούν να μην «λυγίσουν», βλέποντας πως δεκάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, χάθηκαν άδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη και ομάδα ειδικών ψυχολόγων της πυροσβεστικής για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε επιβάτες και οικογένειες θυμάτων.

Μετά το τέλος των ερευνών, οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση θα περάσουν από τους ψυχολόγους του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς αντίκρυσαν πολύ σκληρές εικόνες, που ο κάθε άνθρωπος είναι δύσκολο να διαχειριστεί.Το Πυροσβεστικό Σώμα την Πέμπτη είχε δημοσιεύσει στα social media μια φωτογραφία με πυροσβέστες στο σημείο του δυστυχήματος. «Μικροί μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής. Βουβοί μπροστά στην ανείπωτη θλίψη. Δυνατοί μπροστά στο καθήκον. Συνεχίζουμε…», ανέφερε η συγκινητική ανάρτηση.

Ακόμη και ψυχολόγοι χρειάστηκαν υποστήριξη μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Eίναι χαρακτηριστικό ότι, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, μέχρι και ψυχολόγοι, που συνομίλησαν με επιβάτες του τρένου και συγγενείς θυμάτων, χρειάστηκαν ψυχολογική υποστήριξη.

«’Εχουμε μιλήσει με 192 επιβαίνοντες και οκτώ έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους ειδικούς ψυχολόγους της γραμμής 10306 ενώ προβλέπεται δυνατότητα να έχουν υποστήριξη για όσο χρειάζεται. Είναι μακρύς ο δρόμος για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε τέτοια τραγική στιγμή, ειδικά για όσους έχασαν δικό τους άνθρωπο. Όλοι οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν εκεί, πυροσβέστες και ειδικές δυνάμεις, και οι ίδιοι οι ψυχολόγοι χρειάστηκαν υποστήριξη», είπε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Μια ψυχολόγος κατέρρευσε την πρώτη ημέρα δίπλα στους συγγενείς. Κι εμείς βιώσαμε τον πόνο από την πρώτη στιγμή. Δώσαμε πρακτικές συμβουλές όπως το να βρουν οι επιζώντες τα πράγματα τους ενώ άλλοι ρωτούσαν για τους συνεπιβάτες τους», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...