«100 εισαγωγές τη μέρα, κινδυνεύουν άνθρωποι, εξάπλωση της νέας μετάλλαξης Αρκτούρος» - celebs.gr

Breaking

«100 εισαγωγές τη μέρα, κινδυνεύουν άνθρωποι, εξάπλωση της νέας μετάλλαξης Αρκτούρος»

featured image


Ο κορωνοϊός δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά κυκλοφορεί ακόμη ανάμεσά μας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη τη ζωή μας, αφού σε ανάρτησή του, ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, κάνει λόγο για «βαρύ αποτύπωμα της ενδημικότητας της COVID-19».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό είναι σταθερά γύρω στους 100 σε καθημερινή βάση, ενώ «οι ασθενείς που νοσηλεύονται με SARS-CoV-2 (όχι αναγκαστικά εξαιτίας του ιού) είναι σταθερά πάνω από 500», αν και βρισκόμαστε σε παρατεταμένη περίοδο σχετικά χαμηλής διασποράς «περισσότεροι από 60 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με COVID-19».

Ο καθηγητής υπογραμμίζει ότι ο κορωνοϊός «είναι πλέον σταθερός κάτοικος των νοσηλευτικών μονάδων. Αυτό το φαινόμενο είναι μοναδικό στα χρονικά των ιογενών επιδημιών που έχουμε ζήσει» και εξηγεί «ο ιός της γρίπης με τον οποίο συγκρίνουμε διαρκώς τον SARS-CoV-2 δεν είναι μόνιμος κάτοικος των νοσηλευτικών μονάδων».

Συνεπώς, κάνει λόγο για «σημαντική πρόκληση» που «δεν πρέπει να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση.



Η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη για τον κορωνοϊό

Γκίκας Μαγιορκίνης για κορωνοϊό

Ποιους απειλεί ο κορωνοϊός

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Ντόρα Ψαλτοπούλου, μίλησε στον ΣΚΑΪ και αφού σημείωσε ότι «έχουμε μάθει να ζούμε με τον κορωνοϊό και έχουμε υβριδική ανοσία», προειδοποίησε ότι «κινδυνεύουν οι ηλικιωμένοι, ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 85 έτη» και διευκρίνισε ότι «μας απασχολούν άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και ανοσοκατεσταλμένοι, αυτοί νοσούν βαριά. Γι’ αυτό ο FDA έβαλε την σύσταση για δεύτερη ενισχυτική δόση σε αυτές τις κατηγορίες».

Σχετικά με τη μετάλλαξη Αρκτούρος, τόνισε ότι «εξαπλώνεται με γρήγορο ρυθμό, υπάρχει ένα σύστημα επιτήρησης, ώστε να δούμε κατά πόσο έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Ωστόσο, δεν υπάρχει ανησυχία αυτή τη στιγμή, καθώς δεν φαίνεται να σχετίζεται με περισσότερες νοσηλείες ή θανάτους».





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...