Μύκονος - Πάνοπλοι αστυνομικοί έκλεισαν το Nammos - celebs.gr

Breaking

Μύκονος - Πάνοπλοι αστυνομικοί έκλεισαν το Nammos

featured image


Κλείνει αυτή την ώρα μέρος του Nammos στη Μύκονο παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και εισαγγελικών αρχών.

Όπως φαίνεται στο αποκλειστικό βίντεο του iEidiseis.gr αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο κατάστημα προκειμένου να σφραγιστεί μέρος του.

Είχε προηγηθεί η ανάκληση των αδειών λειτουργίας του συγκροτήματος ύστερα από αίτημα που υπέβαλε το υπουργείο Περιβάλλοντος προς τον Δήμο Μυκόνου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα υπουργεία Τουρισμού και Εσωτερικών.
Μένει να ξεκαθαριστεί αν θα σφραγιστούν όλες οι επιχειρήσεις του συγκροτήματος.

Ανοίγει ο δρόμος για κατεδάφιση 500 τ.μ.

Όπως έγραφε το iEidiseis αδιαπραγμάτευτο είναι για τον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, «κάθε ώριμο δικονομικά πρωτόκολλο κατεδάφισης, το οποίο και θα τηρηθεί στη Μύκονο»!

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, που ανέλαβε να επαναφέρει τη νομιμότητα και την κανονικότητα στο νησί των Ανέμων, σε σχέση με την παράνομη δόμηση, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι, ο νόμος θα εφαρμοστεί, είτε το θέλουνε, είτε όχι.



Αυτό ισχύει και για το εμβληματικό μαγαζί Nammos, για το οποίο άνοιξε ο δρόμος, για την κατεδάφιση 500 τετραγωνικών μέτρων αυθαίρετων κατασκευών του εντός της επιχείρησης, καθώς απορρίφθηκε από το Εφετείο Αθηνών η αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής, για να ανασταλεί η κατεδάφιση μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής τους.

Οι Επιθεωρητές στο πόρισμά τους είχαν καταγράψει στο Nammos:

  • Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτηρίου εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού. Το κτίριο έχει επιφάνεια 520 τετραγωνικών μέτρων. Τμήματα του κτηρίου βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.
  • Κατασκευή σε εξέλιξη κτηρίου με χρήση τουαλέτας (39,55 τμ) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού.
  • Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τμ (χωρίς άδεια, που απαιτείται ανεξάρτητα με το αν αυτά δεν είναι μόνιμη κατασκευή) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.
  • Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5 – 1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

Η πλευρά του Nammos είχε υποστηρίξει ότι τα δύο κτήρια (των 520 τμ και 40 τμ) έχουν «τακτοποιηθεί» στο παρελθόν και ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη ετήσιες εργασίες επισκευής πριν από το ξεκίνημα της σεζόν και όχι ανέγερσης.

Την κατεδάφιση των δύο κτηρίων, θα εκτελέσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ενώ όπως διατείνεται ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου «ήταν ένα οίκημα χτισμένο πάνω στη ζώνη του αιγιαλού και της παραλίας και αυτό είναι παράνομο. Μετά από μακροχρόνια δικαστική διαμάχη το πρωτόκολλο κατεδάφισης ωρίμασε και έπρεπε να εκτελεστεί. Εγώ παρακολουθώ τη νομιμότητα από όλες τις πλευρές και σε όλες τις πλευρές».

Και συμπλήρωσε: «Aυτά θα τα δούμε και σε άλλα μέρη της Μυκόνου. Εφόσον έχουμε ώριμα πρωτόκολλα, αυτά θα εκτελεστούν, όποιοι και αν είναι οι στόχοι. Ο νόμος θα εφαρμοστεί είτε το θέλουν είτε όχι».





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...