Μεγιστάνας δεν μπήκε στο υποβρύχιο παρά την έκπτωση 100.000 ευρώ - Τα sms με την OceanGate (photos) - celebs.gr

Breaking

Μεγιστάνας δεν μπήκε στο υποβρύχιο παρά την έκπτωση 100.000 ευρώ - Τα sms με την OceanGate (photos)

featured image


Ιδιαίτερα τυχερός πρέπει να νιώθει ο μεγιστάνας επενδυτής στο Λας Βέγκας, Τζέι Μπλουμ, αφού απέρριψε πρόταση της OceanGate να μπει στο υποβρύχιο Titan, το οποίο καταστράφηκε κατά την κατάδυσή του στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Ο μεγιστάνας απέρριψε δύο εισιτήρια, ένα για τον ίδιο και ένα για τον γιο του, παρότι ο CEO της OceanGate, Στόκτον Ρας, που ήταν ένας από τους πέντε επιβαίνοντες του Titanτου προσέφερε έκπτωση 100.000 δολαρίων.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Μπλουμ δημοσιοποίησε μερικά από τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Στόκτον Ρας, μέρες πριν το δυστύχημα.

«Τον Φεβρουάριο, ο Στόκτον ζήτησε από εμένα και τον γιο μου, τον Σον, να πάμε μαζί του στην κατάδυση στον Τιτανικό, που θα γινόταν τον Μάιο. Και οι δύο καταδύσεις του Μαΐου αναβλήθηκαν λόγω καιρού μέχρι της 18 Ιουνίου, ημερομηνία που έγινε το ταξίδι», αναφέρει.

Στη συνέχεια, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ασφάλεια του εγχειρήματος«Ο Στόκτον μου είπε “αν και προφανώς υπάρχει κίνδυνος, είναι πολύ πιο ασφαλές από το να πετάς με ελικόπτερο ή ακόμα και από την κατάδυση. Δεν έχει υπάρξει ούτε ένας τραυματισμός εδώ και 35 χρόνια σε μη στρατιωτικό υποβρύχιο”. Είμαι βέβαιος ότι πίστευε πραγματικά αυτά που έλεγε. Αλλά έκανε μεγάλο λάθος. Πίστευε με πάθος σε αυτό που έκανε», επισήμανε.«Του είπα ότι λόγω προγραμματισμού δεν μπορούσαμε να πάμε μέχρι το επόμενο έτος. Οι θέσεις μας πήγαν στον Σαχζάντα Νταγούντκαι τον 19χρονο γιο του, Σουλεμάν Νταγούντ, δύο από τους πέντε που έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την εκδρομή…», συνέχισε.

«Αναπαυθείτε εν ειρήνη Στόκτον και πλήρωμα. Όσο για τον Σον και εμένα… θα αφιερώσουμε ένα λεπτό για να σταματήσουμε και να μυρίσουμε τα τριαντάφυλλα. Το αύριο δεν είναι ποτέ σίγουρο. Αξιοποιήστε στο έπακρο την κάθε μέρα»κατέληξε στην ανάρτησή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...