Το τελευταίο γεύμα: Ο σεφ που ετοίμασε τα φαγητά για 200 μελοθάνατους αλλά αρνήθηκε να μαγειρέψει για έναν συγκεκριμένο δολοφόνο - celebs.gr

Breaking

Το τελευταίο γεύμα: Ο σεφ που ετοίμασε τα φαγητά για 200 μελοθάνατους αλλά αρνήθηκε να μαγειρέψει για έναν συγκεκριμένο δολοφόνο

featured image


Ο Μπράιαν Πράις πέρασε 11 χρόνια ως σεφ στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, ενώ ήταν έγκλειστος στο Χάντσβιλ του Τέξας.

Τα τελευταία γεύματα αποτελούν μακρόχρονη παράδοση στην πτέρυγα των θανατοποινιτών στις ΗΠΑ και ενώ τα παράξενα αιτήματα των κρατουμένων έχουν δημοσιοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια, ελάχιστα ξέρουμε για το πώς προετοιμάζονται.

Ωστόσο ο Brian Price γνωρίζει ακριβώς πώς παρασκευάζονται τα τελευταία γεύματα στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, καθώς ο πρώην κατάδικος πέρασε 11 χρόνια μαγειρεύοντας για κρατούμενους-τέρατα που περίμεναν την εκτέλεσή τους στο Huntsville του Τέξας.

Το 1989, η ζωή του Brian άλλαξε για πάντα αφού καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης για την επίθεση στην πρώην σύζυγό του και την απαγωγή του κουνιάδου του.

Ο πρώην επαγγελματίας φωτογράφος είχε μια μικρή εμπειρία που αποδείχθηκε χρήσιμη στη φυλακή και έτσι του ανατέθηκε η… υπηρεσία της κουζίνας. Μιλώντας στους New York Times το 2011, ο Μπράιαν εξήγησε ότι ο φίλος του, ένας σεφ τεσσάρων αστέρων, μαγείρευε τα τελευταία γεύματα για τους θανατοποινίτες στη μονάδα. Όταν όμως μια μέρα δεν ήταν σε θέση να το κάνει, ο Μπράιαν ανέλαβε τη θέση του.

Το πρώτο γεύμα που μαγείρεψε ήταν για τον δολοφόνο Laurence Buxton, ο οποίος ζήτησε φιλέτο μινιόν, αλλά ο Brian ήταν σε θέση να προσφέρει μόνο μια καλοψημένη μπριζόλα.



«Προσπάθησα να το κάνω όσο καλύτερα μπορούσα με ό,τι είχαμε στη διάθεσή μας. Και έτσι, την επόμενη μέρα ο λοχίας με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε: «Ει, Πράις, αυτός ο τύπος που σκότωσαν χθες το βράδυ έστειλε ευχαριστήρια λόγια στον ιερέα εδώ πέρα και είπε ότι εκτίμησε αυτό που έκανες. Του άρεσε πολύ. Αυτό με ξετρέλανε. Γύρισα στο κελί μου εκείνο το βράδυ και πραγματικά το σκέφτηκα και αυτό ήταν πιθανότατα το τελευταίο ευχαριστώ που έδωσε ο τύπος» είπε.

Την επόμενη μέρα, ο Μπράιαν είπε στον φίλο του ότι θα αναλάμβανε τον ρόλο του και έτσι έγινε ο σεφ των μελοθανάτων.

Αλλά ενώ μαγείρευε ευχαρίστως για κρατούμενους «τέρατα» όπως ο Kenneth McDuff, έναν κατά συρροή δολοφόνος που ήταν ύποπτος για βασανισμό και δολοφονία τουλάχιστον 14 ανθρώπων, υπήρχε ένας κρατούμενος για τον οποίο αρνήθηκε να μαγειρέψει το τελευταίο γεύμα.

Το 1998 ο Leopoldo Narvaiz Jr καταδικάστηκε για τέσσερις ανθρωποκτονίες αφού μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την πρώην φίλη του, τις δύο αδελφές της και τον αδελφό της στο σπίτι τους στο Σαν Αντόνιο.

Και τα τέσσερα θύματα, ηλικίας μεταξύ 11 και 19 ετών, ήταν σχολικές φίλες των παιδιών του Brian και ο σεφ δεν θέλησε να ετοιμάσει το γεύμα, ζητώντας από άλλον σεφ να αναλάβει την ημέρα της εκτέλεσης του Narvaiz.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...