Νουσρέτ Γκιοκτσέ – 90% κάτω ο τζίρος του Τούρκου σεφ – Δεν πατάει ψυχή στα μαγαζιά του - celebs.gr

Breaking

Νουσρέτ Γκιοκτσέ – 90% κάτω ο τζίρος του Τούρκου σεφ – Δεν πατάει ψυχή στα μαγαζιά του

featured image


Ο Τούρκος σεφ, Νουσρέτ, με τις «χρυσές» μπριζόλες και τον αμύθητο τζίρο, φαίνεται πως βλέπει τα έσοδά του από τα εστιατόρια να μειώνονται, κλείνοντας μάλιστα πρόσφατα το μαγαζί του στη Νέα Υόρκη.
Και ενώ κάποτε σχημάτιζαν ουρές έξω από τα εστιατόριά του για να πληρώσουν αδρά ένα πιάτο και να δουν την χαρακτηριστική κίνηση με το αλάτι, τώρα η ζήτηση έχει μειωθεί αισθητά.

Ο «χρυσός» τιμοκατάλογος
Για να φάει κανείς ένα πιάτο με τα φιλέτα του Τούρκου σεφ θα δει στον τιμοκατάλογο του μαγαζιού πως η μπριζόλα Giant Tomahawk κοστίζει 630€ και ένα κομμάτι από ιαπωνικό μοσχάρι Gian Striploin φτάνει τα 680€.

Για επιδόρπιο, το πιο γνωστό γλυκό του μαγαζιού, ο μπακλαβάς με βρώσιμο χρυσό και μία μπάλα παγωτού, ανέρχεται στα 50€ το κομμάτι.Από τα κρεοπωλεία, στην απόλυτη δόξα
Ο πάμπλουτος σήμερα σεφ εγκατέλειψε το σχολείο όταν ήταν μόλις 10 ετών και αναγκάστηκε να δουλέψει λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε η οικογένειά του.

Στα 13 του εργάστηκε ως μαθητευόμενος χασάπης σε κρεοπωλείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες, θέλοντας να μάθει περισσότερα για το κρέας.

Το 2010, στα 27 του, είδε το όνειρό του να παίρνει σάρκα και οστά και άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη, υιοθετώντας τον μοναδικό αυτόν τρόπο που ρίχνει αλάτι στο κρέας αφότου ψηθεί.

Σήμερα, έχει δικά του εστιατόριο σε Κωνσταντινούπολη, Άμπου Ντάμπι, Ντόχα, Ντουμπάι, Μαϊάμι, Λονδίνο και Μύκονο.

Ραγδαία πτώση στον τζίρο
Μετά το κλείσιμο του μαγαζιού του στη Νέα Υόρκη όμως και τις αρνητικές κριτικές που γράφονται στις αξιολογήσεις των εστιατορίων του, φαίνεται πως η μόδα της «χρυσής» μπριζόλας πέρασε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...