Έξαλλοι οι υποψήφιοι της Κωνσταντοπούλου που παραγκωνίστηκαν - "Μην μας ψηφίσετε" - celebs.gr

Breaking

Έξαλλοι οι υποψήφιοι της Κωνσταντοπούλου που παραγκωνίστηκαν - "Μην μας ψηφίσετε"

featured image


Με βαρύ το αίσθημα της αδικίας, «οι παραγκωνισθέντες» – όπως αυτοπροσιδιορίζονται – από τις λίστες υποψηφίων της Πλεύσης Ελευθερίας, θέλησαν να δώσουν την δική τους οπτική των γεγονότων παραχωρώντας συνέντευξη τύπου σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Συνολικά, έντεκα άνθρωποι έχουν αποχωρήσει από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξαπολύοντας πυρά εναντίον της επικεφαλής, η οποία θέλησε με αντιδημοκρατικό – όπως υποστηρίζουν – τρόπο να τους παραγκωνίσει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τοποθετώντας στις εκλόγιμες θέσεις πρόσωπα του ευρύτερου κύκλου της και όχι όσους βγήκαν πρώτους σε σταυρούς στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Οι πρώην υποψήφιοι βουλευτές, κατήγγειλαν ένα οργανωμένο σχέδιο, δηλώνουν εξαπατημένοι από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και όπως λένε, χρησιμοποιήθηκαν ως «λαγοί» για να δει η επικεφαλής «που θα κάτσει η μπίλια».

Η ομάδα των «παραγκωνισθέντων», θέλησαν να τοποθετηθούν και σε όσα τους καταλογίζει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, ότι υπήρχε ο κίνδυνος να φυλλορροήσουν σε άλλα κόμματα, ότι ήταν τεμπέληδες ή ακόμα και προδότες. Αφού απέρριψαν όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα, απαιτούν να ζητήσει συγνώμη ή να ανακαλέσει. Χρησιμοποίησαν μάλιστα και βαριές εκφράσεις λέγοντας ότι «όταν η αλαζονεία βρίσκεται σε πανικό ξερνάει βρωμιά».


Οι πρώην υποψήφιοι, καλούν τους πολίτες να μην τους ψηφίσουν και ας είναι ακόμη τα ονόματα τους στις λίστες, αφού όπως εξηγούν δεν μπορούσαν να αφαιρέσουν το όνομα τους από τις λίστες, διότι όταν ενημερώθηκαν για τις αλλαγές, ήταν μετά το χρονικό περιθώριο που επιτρέπει ο Άρειος Πάγος. Και ουσιαστικά, όπως κατάγγελουν, εγκλωβίστηκαν στις λίστες. Επιπλέον, όπως λένε, σε αντίθεση με όσα έχει πει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι δηλαδή είχε ενημερώσει για αλλαγές, οι ίδιοι υποστηρίζουν οτι δεν ενημερώθηκαν ποτέ και πως η μοναδική ενημέρωση που είχαν ήταν ότι θα γίνουν κάποιες αόριστες αλλαγές, χωρίς να προσδιορίζονται ποιες θα ήταν.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι υποψήφιοι της Πλεύσης Ελευθερίας, δεν υπάρχουν κομματικά όργανα ενώ ουδέποτε έγινε συνέδριο, αλλά απλώς συναντήσεις, στις οποίες μάλιστα – όπως λένε- δεν τους δινόταν ο λόγος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Πρώτου Θέματος, οι πρώην υποψήφιοι υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα αλλά ούτε και θέσεις. Αντιθέτως, όπως λένε, η γραμμή του κόμματος είναι «όπου φυσάει ο άνεμος». «Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά», σημειώνουν.

Οι υποψήφιοι θέλησαν μάλιστα να μοιραστούν και τις προσωπικές τους ιστορίες, λέγοντας ότι ο κόσμος ψήφισε τους ίδιους και όχι την επικεφαλής. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Όλγας Δάλλα η οποία είναι δικηγόρος και είχε συμμετάσχει στο κίνημα «δεν πληρώνω». Η κ. Δάλλα, έχει αναπηρία κατά 70% λόγω της πολλαπλής σκλήρυνσης κατά πλάκας. Όπως είπε, γνωρίζει από τους κινηματικούς αγώνες την κ. Κωνσταντοπούλου.Τον Μάρτιο του ‘23 όταν της ζητήθηκε να είναι υποψήφια απέρριψε ευγενικά την πρόταση λέγοντας ότι για προσωπικούς λόγους δεν μπορεί να συμμετάσχει στους αγώνες, αφού θα ξεκινούσε μια νέα θεραπεία. Το γραφείο της κ. Κωνσταντοπούλου την προσέγγισε ξανά, σχεδόν έναν μήνα μετά όταν και ενέδωσε στην πρόταση τους. Όπως είπε, έδωσε τον αγώνα της, βγήκε πρώτη σε σταυρούς στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου και τελικά την θέση της πήρε ο Σπύρος Μπιμπίλας και εκείνη εκτοπίστηκε στην 3η θέση. Επιπλέον, υποστήριξε ότι αργότερα της ζητήθηκε να ασχοληθεί και με το αναπηρικό κίνημα, ένα θέμα το οποίο γνωρίζει βιωματικά και θα ήταν το χαρτοφυλάκιο της στην βουλή. Κατέληξε, λέγοντας, ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου «ποδοπάτησε τα όνειρα μας».

Η Μαργαρίτα Καζάκου, ήταν αντιδήμαρχος Περάματος και έπεσε στη μάχη των σταυρών στην Β Πειραιά όπου και πήρε 4,401 ψήφους. Ωστόσο στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακή, εκτοπίστηκε στη 3η θέση της λίστας. Απευθύνοντας ένα μήνυμα προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η κ. Καζάκου είπε: «με εμπιστεύθηκαν 4,401 άνθρωποι και με κρίνατε εσείς ακατάλληλη και ανίκανη; Είστε μια απέναντι στους 4,401». Και συνέχισε, «ξόδεψα χρήματα από τα χρήματα της οικογένειας μου και η Ζωή Κωνσταντοπούλου πέταξε στα σκουπίδια την λαϊκή έντολή… μας εγκλώβισε περίτεχνα στις λίστες».

Η Χρύσα Διαμαντοπούλου είναι ηθοποιός και αναδείχθηκε στην πρώτη θέση στις εκλογές της 21ης Μαΐου στον βόρειο τομέα. Παρότι βγήκε πρώτη σε ψήφους, βρέθηκε στην 9η θέση για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μάλιστα, όπως είπε, με την κ. Κωνσταντοπούλου είχαν τον ίδιο γυμναστή τον κ. Ζαχαρόπουλο Σπήλιο, ο οποίος πλέον βρίσκεται στην 2η θέση της λίστας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, και τους συνέδεε φιλία. Μάλιστα, ο κ. Ζαχαρόπουλος ενθάρρυνε την κ. Διαμαντοπούλου για τον αγώνα της, όπως η ίδια είπε.

Τελικά, όταν έγινε γνωστό ότι εκείονς θα βρίσκεται πιο ψηλά στη λίστα των υποψηφίων έπαψε να της απαντάει στο τηλέφωνο. Κάτι, που όπως η ίδια είπε ήταν καλό αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι αναλαμπή αιδούς»«Χωρίς καμία δημοκρατική διαδικασία η κ. Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να προσβάλει την αρχή της λαϊκής ετυμηγορίας. Δεν μπορούσα να βρίσκομαι σε ένα κόμμα που οι άνθρωποι πετιούνται σαν στημένες λεμονόκουπες ή είναι κασκαντέρ ταινιών και για να έρθουν μετά οι πρωταγωνιστές».

Μαζί με τις τρεις γυναίκες, τοποθετήθηκε και ο κ. Τζανής Γκουσκός, ο οποίος δεν εκλέχθηκε ωστόσο, αποχώρησε όταν είδε την αλλαγή στις λίστες, χωρίς να υπάρχει συνεννόηση. Επιπλέον, έγινε ανάγνωση επιστολών από υποψηφίους που αποχώρησαν από το Ηράκλειο, την Βοιωτία ακόμη και τα Ιωάννινα.

Τέλος, οι «παραγκωνισμένοι» υποψήφιοι θέλησαν να απαντήσουν στους αθλητικούς όρους που χρησιμοποιεί η κ. Κωνσταντοπούλου στέλνοντας ένα μήνυμα προς την ίδια. Όπως είπε η κ. Καζάκου «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις». Απέρριψαν επιπλέον, το ενδεχόμενο να στηρίξουν κάποιο άλλο πολιτικό κόμμα ενώ κατέληξαν να λένε ότι δεν πρόκειται να κινηθούν νομικά εναντίον της κ. Κωνσταντοπούλου παρά την αφόρητη αδικία που νιώθουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...