Εγλυφε και τα πιάτα ο Ομπάμα, τοσο πολύ του άρεσαν οι Ελληνικοί μεζέδες σε πολυτελές εστιατοριο στη Σιφνο - celebs.gr

Breaking

Εγλυφε και τα πιάτα ο Ομπάμα, τοσο πολύ του άρεσαν οι Ελληνικοί μεζέδες σε πολυτελές εστιατοριο στη Σιφνο

featured image


Ψωμί ψημένο σε ξυλόφουρνο, κρέπα φάβας, καρπάτσιο ροφού, πελαγίσιος μαρινάτος κέφαλος, σκορπίνα στα κάρβουνα και τραχανάς με ντόπιο αστακό είναι μερικά από τα καλούδια που γεύθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα στη Σίφνο την Κυριακή το βράδυ.

Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο δημιουργικός σεφ Γιώργος Σαμοΐλης, επικεφαλής της κουζίνας του περίφημου εστιατορίου Cantina της Σίφνου, με τα γευστικά του θαύματα ανάγκασε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να ανέβει στο Κάστρο του νησιού, πάνω στον βράχο, όπου βρίσκεται το βραβευμένο ρεστοράν. Φυσικά, ο Τομ Χανκς ευθύνεται για αυτό, αφού εκείνος έδωσε τις σχετικές γαστριμαργικές πληροφορίες στον πρώην πρόεδρο.Ο σεφ Σαμοΐλης είναι φίλος του ηθοποιού Τομ Χανκς, ο οποίος φιλοξενεί, ως γνωστόν, αυτές τις μέρες τον Ομπάμα και τη σύζυγό του. Ο οσκαρικός ηθοποιός, χρόνια τώρα, «πετάγεται» από την Αντίπαρο, όπου ζει τα καλοκαίρια, στη Σίφνο μόνο και μόνο για να γευτεί τα πιάτα του Γιώργου Σαμοΐλη. Ο Τομ Χανκς αποδεικνύεται ιδιαίτερα μερακλής, καθώς η ομάδα Σαμοΐλη χρησιμοποιεί υλικά από την ελληνική φύση και τη θάλασσα, και έχει πολλάκις βραβευτεί. Εκεί, λοιπόν, πήγε και τον Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να δοκιμάσει τα θαύματα του σεφ. Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ και τις δυο τους κόρες, Μαλία και Σάσα, και φυσικά το ζεύγος Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον έφτασαν με σκάφος στη Σίφνο, μισή ώρα απόσταση από την Αντίπαρο, όπου διαμένουν, και επισκέφθηκαν την εξαιρετική Cantina.

«Επαθαν πλάκα» όσοι τους είδαν να ανεβαίνουν τα σκαλάκια του εστιατορίου το βράδυ της Κυριακής. Κάθισαν λιγάκι απόμερα και τότε ήταν που το τραπέζι τους γέμισε από όλα τα καλούδια της κουζίνας, σε μικρά πιάτα, έτσι ώστε ο Μπαράκ και η παρέα του να δοκιμάσουν απ’ όλα. Το ρεστοράν έχει και ονειρικό περιβάλλον, καθώς βρίσκεται σε μια παραλία σχεδόν απομονωμένη, κάτω από τον μεσαιωνικό οικισμό Κάστρο. Η Ελλάδα και τα ωραία της, λοιπόν, προσφέρθηκαν απλόχερα στον Μπαράκ και στη Μισέλ Ομπάμα, που έφυγαν… γοητευμένοι από τη Σίφνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...