Θεσσαλονίκη Pride 2023: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους στέλνουν το μήνυμα «Ανήκω σε Εμένα» - celebs.gr

Breaking

Θεσσαλονίκη Pride 2023: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους στέλνουν το μήνυμα «Ανήκω σε Εμένα»

featured image


Μαζική ήταν η συμμετοχή στο Thessaloniki Pride 2023, στην πολύχρωμη πορεία υπερηφάνειας με σύνθημα φέτος «Ανήκω σε εμένα». Με το σύνθημα αυτό αναδείχθηκε το ζήτημα της αυτονομίας και της αυτοδιάθεσης του σώματος.

Ειδικότερα, χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν το παρών στο Thessaloniki Pride 2023. Ουράνια τόξα, πολύχρωμες σημαίες, χαμόγελα και μουσική πλημμύρισαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης στη μεγάλη πορεία υπερηφάνειας με κεντρικό σύνθημα «Ανήκω σε εμένα».

Μεγάλοι αλλά και μικροί, ανάμεσά τους και παιδιά μαζί με τους γονείς τους, έδωσαν το παρών στη μεγάλη γιορτή αγάπης και χαράς, στέλνοντας το μήνυμα του αγώνα για ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για όλους.

Με επικεφαλής την τεράστια πολύχρωμη σημαία του Pride, η πορεία ξεκίνησε από τη νότια πύλη της ΔΕΘ, ενώ το σήμα της λήξης θα δώσει συναυλία, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα τραγουδήσουν η Τάμτα και οι Kings.

Δείτε φωτογραφίες:pride-thessaloniki__5_
pride-thessaloniki__6_

Thessaloniki Pride 2023 – Κωνσταντίνος Ζέρβας: Το μήνυμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Στο Pride Fair που φιλοξενείται στο νότιο τμήμα της ΔΕΘ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας έδωσε νωρίτερα το δικό του μήνυμα με δηλώσεις του:

«Το Pride παγκοσμίως είναι μια μορφή έκφρασης, μια ημέρα χαράς αλλά και υπενθύμισης πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι δίχως απολύτως κανένα στοιχείο προκατάληψης, δίωξης ή σχολιασμού. Η προσπάθεια που πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε είναι να προχωρούμε διαρκώς μπροστά, να σεβόμαστε και να μαθαίνουμε, διότι όσο κάποιος μαθαίνει εξελίσσεται και όσο εξελίσσεται γίνεται καλύτερος.

Η λειτουργία μιας υγιούς κοινωνίας έχει να κάνει με την κατανόηση και αποδοχή των άλλων προς εμάς και τη δική μας κατανόηση και αποδοχή προς τους άλλους.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης – με το τόσο έντονο στοιχείο του πολιτισμού, της ποικιλομορφίας, του κοσμοπολιτισμού, που δημιούργησε τόσες και τόσες καινοτόμες ιδέες – δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να είναι συμπεριληπτική, να προχωράει διαρκώς μπροστά και να κάνει όσο περισσότερο μπορεί τους ανθρώπους της να νιώθουν περήφανοι, ίσοι και ελεύθεροι. Καλό Pride!».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...