Έρευνα ΣΟΚ – Η άπλυτη μαξιλαροθήκη σας έχει περισσότερα βακτήρια και από καμπινέ (video) - celebs.gr

Breaking

Έρευνα ΣΟΚ – Η άπλυτη μαξιλαροθήκη σας έχει περισσότερα βακτήρια και από καμπινέ (video)

featured image


Έχουν υπάρξει φορές που βλέπετε τη μαξιλαροθήκη και σας πιάνει η αναβλητικότητα σε σημείο που λέτε “θα τη βάλω αύριο για πλύσιμο“; Νέα έρευνα θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη αν όχι να…χάσετε τον ύπνο σας σε περίπτωση που σκεφτείτε ξανά με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με νέα έκθεση του Amerisleep, μια άπλυτη μαξιλαροθήκη μπορεί να φιλοξενήσει έως και 3 εκατομμύρια βακτήρια μετά από μόλις μία εβδομάδα, δηλαδή περίπου 17.000 φορές περισσότερα από ότι ένα μέσο καπάκι τουαλέτας.

Ναι, 17.000 φορές περισσότερα βακτήρια μπορεί να μαζέψει το σημείο που τοποθετείτε το κεφάλι σας για ύπνο, από το σημείο όπου κάθεστε για να κάνετε την ανάγκη σας.

Η ανάλυση περιλάμβανε δεδομένα καθαριότητας από στρώματα, σεντόνια και μαξιλαροθήκες, καθώς και μια ανάλυση των πιθανών παθογόνων μικροοργανισμών που παραμονεύουν ανάμεσα στα σεντόνια.

Τα αλλεργιογόνα, οι μύκητες και το νεκρό δέρμα συγκαταλέγονται στα δυσάρεστα σωματίδια με τα οποία δεν θα θέλατε να βολευτείτε τη νύχτα – και μπορούν να προσελκύσουν ακάρεα σκόνης, εκείνα τα μικροσκοπικά ζωύφια που τρέφονται με τα ξεφλουδισμένα κύτταρα του δέρματός σας.

Για αυτό οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι μαξιλαροθήκες, συγκεκριμένα, πρέπει να αλλάζονται τακτικά και όχι μόνο μία φορά την εβδομάδα ή το μήνα. “Όταν πάτε να ξαπλώσετε στο κρεβάτι, μολύνετε τα σεντόνια του κρεβατιού σας με νεκρά κύτταρα του δέρματος -ο άνθρωπος παράγει περίπου 50 εκατομμύρια την ημέρα. Καθώς και με ιδρώτα, μακιγιάζ, λοσιόν, τρίχες και οτιδήποτε άλλο έχετε μαζέψει κατά τη διάρκεια της ημέρας, από γύρη και τρίχες κατοικίδιων ζώων μέχρι μυκητοειδή μούχλα και σωματίδια βρωμιάς, αλλά και βακτήρια και ιούς”, δήλωσε στο Well+Good ο Dr. Hadley King.Αυτές τις προειδοποιήσεις των ειδικών αποτυπώνει με γλαφυρό και άμεσο τρόπο το παρακάτω βίντεο στο TikTok. Ο δημιουργός του βίντεο επισημαίνει ότι χρειάζονται μόλις 5 ημέρες χωρίς πλύσιμο για να σχηματιστούν βακτήρια στις μαξιλαροθήκες σας.

Δείτε σε αυτό το TikTok βίντεο πώς αναπτύσσονται τα μικρόβια στις μαξιλαροθήκες:  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...