Την κατηγορούσαν ότι παρίστανε την άρρωστη – Πέθαvε στα 33 της από σπάνια ασθένεια - celebs.gr

Breaking

Την κατηγορούσαν ότι παρίστανε την άρρωστη – Πέθαvε στα 33 της από σπάνια ασθένεια

featured image


Τραγικός θάνατος νεαρής γυναίκας. Πάλεψε γενναία με τη νόσο της επί οκτώ χρόνια.

Την τελευταία της πνοή άφησε στη Νέα Ζηλανδία μία νεαρή γυναίκα, που έπασχε από ένα σπάνιο, σοβαρό κληρονομούμενο σύνδρομο, το οποίο όμως καθυστέρησε πολύ να διαγνωστεί γιατί οι γιατροί νόμιζαν ότι ευθυνόταν η ίδια για τα συμπτώματά της.

Η Stephanie Aston πέθανε στο σπίτι της, στο Ώκλαντ, την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου. Είχε δώσει μακρά και δημόσια μάχη με το σύνδρομο Ehlers-Danlos (ή σύνδρομο υπερευλυγισίας).

H νεαρή γυναίκα έγινε υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ασθενών όταν οι γιατροί αρνήθηκαν να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τα συμπτώματά της το 2015 που τα πρωτοεκδήλωσε. Αντ’ αυτού τα απέδωσαν σε ψυχική διαταραχή από την οποία νόμιζαν ότι πάσχει. Ήταν μόλις 25 ετών εκείνη την εποχή και αγνοούσε παντελώς ότι είχε κληρονομήσει το σύνδρομο.Όπως γράφει ο βρετανικός Independent, η Aston άρχισε να έχει ενοχλητικά συμπτώματα το 2015. Μεταξύ άλλων υπέφερε από τρομερές ημικρανίες, είχε αναιμία και λιποθυμούσε, πονούσαν οι αρθρώσεις της και πάθαινε εξαρθρώσεις. Έκανε επίσης εύκολους μώλωπες.

Ο οικογενειακός γιατρός της την παρέπεμψε στο Νοσοκομείο του Ώκλαντ, όπου ένας γιατρός την κατηγόρησε ότι αυτή προκαλούσε τα συμπτώματα. Λόγω των κατηγοριών του οδηγήθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα. Οι γιατροί έλεγχαν ότι εκδηλώνει συμπεριφορές αυτοτραυματισμού. Υποψιάζονταν ότι υποκρίνεται τις λιποθυμίες, τον πυρετό και τον βήχα. Υπήρξαν μάλιστα υπόνοιες ότι η μητέρα της την κακοποιούσε.

Οι κατηγορίες αυτές ήταν ανυπόστατες και τελικά η Aston ζήτησε την προστασία της δικαιοσύνης. Διαγνώστηκε με το σύνδρομο το 2017 και έκτοτε προσπαθούσε να αυξήσει την ενημέρωση γι’ αυτό και να προασπισθεί τα δικαιώματα τα ασθενών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...