Λάρισα: Ζευγάρι παράνομων εραστών «στράγγιξε» τον τραπεζικό λογαριασμό του απατημένου συζύγου - celebs.gr

Breaking

Λάρισα: Ζευγάρι παράνομων εραστών «στράγγιξε» τον τραπεζικό λογαριασμό του απατημένου συζύγου

featured image


Λάρισα: Οι πράξεις της 46χρονης με τον 57χρονο εραστή της αποκαλύφθηκαν όταν ο 58χρονος απατημένος σύζυγος ενημερώθηκε από υπάλληλο του ΕΦΚΑ ότι δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές

Ένοχο κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας το ζευγάρι των εραστών που στράγγιξε τον τραπεζικό λογαριασμό του κτηνοτρόφου και απατημένου συζύγου. Όπως και πρωτόδικα, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, το Δικαστήριο επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 2 ετών και 5 μηνών (με τριετή αναστολή) στη 46χρονη πρώην σύζυγο και στον 57χρονο εραστή της, που πλέον ζούνε μαζί.

Το Δικαστήριο δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων στις απολογίες τους ότι δεν έκλεψαν τα χρήματα του 58χρονου απατημένου συζύγου από τον κοινό λογαριασμού του άλλοτε ζευγαριού, αλλά πως ήταν χρήματα που ανήκαν και στη 46χρονη και πως ο εραστής της, της είχε δανείσει χρήματα και αυτή του τα επέστρεφε.

Οι δύο εραστές αρνήθηκαν τις κατηγορίες κάνοντας λόγο περί δανείων, αλλά το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, αργά χθες το μεσημέρι, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση περί ενοχής, τους έκρινε ένοχους για υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση από εντολοδόχο, για συνέργεια υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, όπως και για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση.

Η υπεράσπιση του απατημένου συζύγου – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – έχει υπολογίσει ότι η παράνομη σχέση, στοίχισε στον κτηνοτρόφο περισσότερες από 75.000 ευρώ για το διάστημα από το τέλος του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με την περίοδο που αφορά στο κατηγορητήριο.

Περίοδο κατά την οποία ο 58χρονος κτηνοτρόφος, έχοντας εμπιστοσύνη στη σύζυγό του, της εμπιστεύτηκε τη διαχείριση του κοινού, οικογενειακού τραπεζικού λογαριασμού όπου συγκεντρώνονταν τα έσοδα από τη μονάδα, δίνοντάς της εντολές να εξοφλεί λογαριασμούς κλπ, καθώς ως σκληρά εργαζόμενος ο ίδιος, δεν είχε τον χρόνο για αυτοπρόσωπες συναλλαγές με τράπεζες κλπ.

Οι πράξεις της 46χρονης με τον 57χρονο εραστή της αποκαλύφθηκαν όταν ο 58χρονος απατημένος σύζυγος ενημερώθηκε από υπάλληλο του ΕΦΚΑ ότι δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.Για τις οποίες, τον διαβεβαίωνε η σύζυγός του ότι πλήρωνε κανονικά, χωρίς ο ίδιος λόγω της εμπιστοσύνης που της είχε, να ελέγχει το τραπεζικό βιβλιάριο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η σύζυγος από τον τραπεζικό λογαριασμό του απατημένου φέρεται να μετέφερε τμηματικά 9.500 ευρώ προς τον εραστή της και άλλες 14.000 ευρώ σε δύο συγγενικά πρόσωπα του εραστή της. Πλήρωσε 2.000 ευρώ για το κινητό τηλέφωνο του εραστή, έχοντας η σύζυγος εντάξει τον λογαριασμό του, στο… οικογενειακό πρόγραμμα. Ζήτησε να αλλάξει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ύψους 73.000 ευρώ σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να είναι η ίδια δικαιούχος, εξέλιξη που αποφεύχθηκε τελικά όταν ο ασφαλιστής, διαπιστώνοντας ότι δεν συμπίπτουν οι υπογραφές επικοινώνησε με τον απατημένο σύζυγο και τον ρώτησε για ποιο λόγο θέλει να αλλάξει το ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Η σύζυγος είχε εκδώσει και δεύτερη τραπεζική κάρτα με την οποία ο εραστής σε διάφορες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού, προχώρησε σε τουλάχιστον 150 συναλλαγές (βενζίνες, εστιατόρια κλπ), χρεώνοντας συνολικά το ποσό των 29.168,64 ευρώ. Με τα χρήματα δηλαδή του απατημένου, ο εραστής προσέφερε και δώρα στην ερωμένη του, μεταξύ των οποίων και ένα κόσμημα αξίας 250 ευρώ.

Πλήρωσε 10.000 ευρώ για την αγορά δεύτερου ΙΧ εν αγνοία του συζύγου, που πλαστογράφησε την υπογραφή του ως εγγυητή, με τραπεζικό δάνειο ύψους 13.500 ευρώ. Αγορά ΙΧ που αποκαλύφθηκε επίσης τυχαία όταν στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού, ο απατημένος σύζυγος βρήκε ένα φάκελο με ενημέρωση της δανείστριας τράπεζας για το υπόλοιπο του δανείου, που έλαβε κρυφά η σύζυγός του.

Ο απατημένος σύζυγος υπέστη σοκ όταν στις 26 Ιουνίου 2019 επιστρέφοντας στο σπίτι από την κτηνοτροφική μονάδα συνειδητοποίησε ότι η σύζυγος μετακόμισε παίρνοντας μαζί της όλη την οικοσκευή, ενώ εκταμίευσε το σύνολο των χρημάτων από την τράπεζα, παίρνοντας 10.500 ευρώ, αφήνοντας στον λογαριασμό μόνο ένα ευρώ.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...