Αυτό είναι το ελληνικό νησί που βρίσκεται ανάμεσα στα 9 «μυστικά» της Μεσογείου για τους Γερμανούς - celebs.gr

Breaking

Αυτό είναι το ελληνικό νησί που βρίσκεται ανάμεσα στα 9 «μυστικά» της Μεσογείου για τους Γερμανούς


 Στην κορυφή των προτιμήσεων των Γερμανών τουριστών βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά η Σκόπελος, η οποία αποτελεί ένα από τα εννέα νησιά της Μεσογείου, που διατηρούν την αυθεντικότητα τους και προσφέρονται για ποιοτικές διακοπές το 2024.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα του δημοφιλούς ιστότοπου Travelbook.de, του μεγαλύτερου διαδικτυακού ταξιδιωτικού περιοδικού της Γερμανίας, που κυκλοφορεί με τη «σφραγίδα» της Bild, η Σκόπελος καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στην εν λόγω λίστα.

«Όλοι γνωρίζουν την Κρήτη, τη Μαγιόρκα και τη Σαρδηνία. Έχετε ακούσει όμως ποτέ για το Τσρες, τη Σκόπελο, την Καμπρέρα ή το Καβάλο; Το Travelbook εντόπισε τους προορισμούς της Μεσογείου που εξακολουθούν να προσφέρουν αληθινές αποδράσεις», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ανάμεσα σε νησιά της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Κροατίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Μάλτας, η Σκόπελος καταλαμβάνει την πέμπτη θέση και σύμφωνα με το μέσο και διακρίνεται για τα γαλαζοπράσινα νερά, τους αναρίθμητους κολπίσκους, τις παραδόσεις και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της.

Χρονιά-ρεκόρ το 2023 για τις αφίξεις στο νησί

«Προτεραιότητα μας είναι η ανάδειξη όλων εκείνων των στοιχείων που καθιστούν τη Σκόπελο μοναδική όπως ο πολιτισμός, οι εναλλακτικές δραστηριότητες, τα γραφικά χωριά, η δαντελωτή ακτογραμμή και τα τοπικά προϊόντα της. Μέσα από πλήθος προγραμματισμένων επαφών κατά την πρόσφατη συμμετοχή μας στην έκθεση τουρισμού ITB στο Βερολίνο, επιβεβαιώθηκε η προτίμηση των Γερμανών τουριστών και επαγγελματιών σε μη τυποποιημένους προορισμούς όπως τη Σκόπελο», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Εύα Καραμεσίνη, σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως το 2023 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ για τον προορισμό με 169.216 συνολικές αφίξεις και αύξηση περίπου 17% έναντι του προηγούμενου έτους. Ενόψει της νέας σεζόν, αξιόλογη είναι η παρουσία ποιοτικών ξενοδοχείων της Σκοπέλου στο νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» του υπουργείου Τουρισμού που στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας.