Πέντε υδροφόρα οχήματα δώρισε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών - celebs.gr

Breaking

Πέντε υδροφόρα οχήματα δώρισε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών


Πέντε υδροφόρα οχήματα δώρισε στο Πυροσβεστικό Σώμα η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης, Βασίλη Κικίλια, να κάνει λόγο για «πατριωτική προσφορά» που θα βοηθήσει την Πολιτική Προστασία και το ΠΣ «να προασπίσουν την αξία της ανθρώπινης ζωής, τις περιουσίες των ανθρώπων και τα φυσικά κάλλη της πατρίδας μας»».

Πρόκειται για οχήματα ειδικού δασικού τύπου, κατάλληλα για τις δύσκολες και δύσβατες τοπογραφίες της χώρας, τα οποία έρχονται να προστεθούν στον στόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Στις δύσκολες στιγμές τις οποίες αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια ήταν δίπλα στην πατρίδα και δίπλα στην εκάστοτε κυβέρνηση. Το έκανε αυτό στην πρώτη θητεία μου ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη το 2014, σε εποχές περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών και ένδειας για βασικά πράγματα. Το ξαναέκανε μέσα στην πανδημία με εμφατικό τρόπο. Κι είμαστε υπόχρεοι κι ευγνώμονες για αυτό. Και το ξανακάνει τώρα, ως συνέχεια της απόφασης η οποία πάρθηκε το 2021, με αυτή τη σημαντική δωρεά οχημάτων τα οποία έχουμε πραγματικά ανάγκη. Σας διαβεβαιώ κυρία πρόεδρε ότι η προσφορά αυτή της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πάει χαμένη. Το αντίθετο, θα δείτε αυτά τα μηχανήματα μαζί με τους άντρες και τις γυναίκες μας στην πρώτη γραμμή της μάχης», επισήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, αναφερόμενος στη δωρεά των εφοπλιστών.

Προσέθεσε δε ότι Πολιτική Προστασία και ΠΣ περιμένουν και προετοιμάζονται για μία (ακόμη) δύσκολη αντιπυρική περίοδο: «Αυτό δείχνουν οι κλιματολογικές συνθήκες και αυτό προβλέπουν οι επιστήμονές μας. Όμως έχουμε επενδύσει στην πρόληψη, έχουμε επενδύσει στην εκπαίδευση από κοινού με όλα τα άλλα Σώματα και με τους δασάρχες μας, έχουμε επενδύσει στη συνεργασία και θεωρούμε ότι αναπόσπαστο κομμάτι της συνεργασίας είναι ο ιδιωτικός τομέας και αισθανόμαστε ότι ο δημόσιος τομέας, ο ιδιωτικός τομέας και το κράτος, οι γραμμές ξεθωριάζουν, όταν πρόκειται για την πραγματική ανάγκη και για την προστασία των πολιτών και για την προστασία της χώρας μας».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού, αφού ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος «για την αδιάκοπη προσφορά τους», επισήμανε ότι «η Ένωση αναγνωρίζοντας διαχρονικά το τιτάνιο έργο τους το καλοκαίρι του 2021 προχώρησε σε ακόμη μία δωρεά ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος». Όπως είπε, σε πρώτη φάση κάλυψαν άμεσες ανάγκες εξοπλισμού που αφορούν στο σύνολο των δράσεων, της επέμβασης και της εκτέλεσης των καθηκόντων του Σώματος σε όλα τα πεδία και σε όλη τη χώρα και προσέθεσε ότι «με τη σημερινή παράδοση πέντε πυροσβεστικών οχημάτων ειδικού δασικού τύπου κατάλληλα για τις δύσκολες και δύσβατες τοπογραφίες της χώρας μας ερχόμαστε να συμβάλουμε ακόμη πιο δυναμικά στο έργο του Σώματος». Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΕΕ γνωστοποίησε ότι η δωρεά τους θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες με την παράδοση επιπλέον τριών οχημάτων τύπου pickup και πέντε SUV.

«Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να αναφερθώ και στην ατομική ευθύνη που αφορά στη δράση αλλά και στην ανταπόκριση του καθένα μας, στη συμβολή μας, στην πρόληψη ως υπεύθυνοι πολίτες και στην άμεση ενημέρωση των Αρχών ως ενεργοί πολίτες. Ας λειτουργούμε με το ελληνικό φιλότιμο με το ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον και όλων μαζί για τον τόπο μας. Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί πλέον κλιματική κρίση, δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χώρος για αδιαφορία από κανέναν για κανέναν. Τελειώνοντας, θα ήθελα να απευθυνθώ όπως ξεκίνησα, στις γυναίκες και στους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος που δίκαια αναγνωρίζονται από όλους μας ως σύγχρονοι ήρωες. Η ναυτιλία των Ελλήνων ήταν είναι και θα είναι αρωγός στο έργο σας. Στο έργο του κοινού καλού, στο έργο της καθημερινής προσφοράς που αγγίζει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας», κατέληξε η κυρία Τραυλού.