Πώς αντιμετώπισαν τη αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα τα ξένα μέσα ενημέρωσης - celebs.gr

Breaking

Πώς αντιμετώπισαν τη αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα τα ξένα μέσα ενημέρωσης


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν τα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού
 σχετικά με το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης το οποίο χθες έκανε αισθητή την παρουσία του στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις δημιουργώντας ένα αποπνικτικό σκηνικό.

«Η Αθήνα έγινε πορτοκαλί», έγραψε, μεταξύ άλλων, το CNN και δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες Ελλήνων από τα κοινωνικά δίκτυα που απεικονίζουν την εικόνα της… Σαχάρας που βιώσαμε. Στον αντίποδα το αμερικανικό δίκτυο προέβαλλε την Φινλανδία στην οποία χιονίζει μέσα στο Απρίλιο, με τον καιρό να έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Στην….πορτοκαλοκόκκινη απόχρωση που είχε χθες το απόγευμα ο ουρανός στην Αθήνα και τη νότια Ελλάδα αναφέρθηκε το CNBC ενώ τόνισε και την ανησυχία των αρχών για δασικές πυρκαγιές.

Μια άλλη όψη του προβλήματος της αφρικανικής σκόνης έδειξε η γερμανική Bild εστιάζοντας στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν οι πολίτες και στην προσέλευση στα νοσοκομεία.

«Για κάποιους είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα της φύσης, για άλλους όμως έχει σοβαρότατες συνέπειες. Η Αθήνα ήταν χθες σκεπασμένη από την αφρικανική σκόνη με τα αποτέλεσμα τα επείγοντα στα νοσοκομεία να είναι γεμάτα. Η ιατρική κοινότητα προειδοποίησε τους κατοίκους της Κρήτης και της Καλαμάτας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στις περιοχές αυτές, ο αριθμός των πολιτών που πήγαν στα νοσοκομεία αναφέροντας δύσπνοια, βήχα και πόνο στο στήθος ήταν πολύ περισσότεροι απ’ ότι συνήθως», αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.

Στην γαλλική Le Figaro μίλησε για την αφρικανική σκόνη ο Κώστας Λαγουβάρδος αναφέροντας πως αποτελεί «ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά των τελευταίων έξι ετών όταν πυκνά σύννεφα σκέπασαν κυρίως την Κρήτη», αναφέρει ο Έλληνας επιστήμονας.