ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι έχουν προβάδισμα στις προκριματικές – Ανακοινώνεται σήμερα το ευρωψηφοδέλτιο - celebs.gr

Breaking

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι έχουν προβάδισμα στις προκριματικές – Ανακοινώνεται σήμερα το ευρωψηφοδέλτιο

 


Για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, περισσότερα από 63.000 μέλη αλλά και φίλοι του κόμματος συμμετείχαν στις εκλογές τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά. Μάλιστα, χρειάστηκε να δοθεί παράταση μιας ώρας στην ψηφοφορία, καθώς χθες (14/04) στις 8 το απόγευμα ήταν αρκετός ο κόσμος που περίμενε να ψηφίσει.

Σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μετά την καταμέτρηση των ψήφων, η διαδικασία ανακήρυξης των 35 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Σοφία Μπεκατώρου προηγείται μακράν στις προκριματικές εκλογές για τους 12 υποψηφίους ευρωβουλευτές από την Αττική. Ακολουθούν ο Νίκος Φαραντούρης και ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς. Επονται Γιώργος Τσίπρας, Ευάγγελος Αντώναρος, Μάριος Αθανασίου, Μυρτώ Κοροβέση, Τζένη Αρσένη και Δημήτρης Παπανώτας. Στη Βόρεια Ελλάδα, πάλι, Δώρα Αυγέρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Οπως η καταμέτρηση συνεχίζεται, τα τελευταία ονόματα μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα και η παραπάνω σειρά να αλλάξει.

Γρίφος ωστόσο παραμένουν τα πέντε πρόσωπα επιλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, μιας και – ενώ στις αρχικές σκέψεις ήταν να είναι κάποια από αυτά που συμμετείχαν στις προκριματικές εκλογές και δεν τα κατάφεραν – τώρα απομακρύνεται αυτό το σενάριο.

Με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ θα οριστικοποιηθούν οι σκέψεις που υπάρχουν καθώς μέχρι την Πέμπτη (18/4) πρέπει τα ονόματα να κατατεθούν στον Άρειο Πάγο.

*Φωτό από αρχείο