Αγωνιά το διεθνές jet-set: Θα διατηρήσει η Τατιάνα Μπλάτνικ τον βασιλικό τίτλο της μετά το χωρισμό με τον Νικόλαο; - celebs.gr

Breaking

Αγωνιά το διεθνές jet-set: Θα διατηρήσει η Τατιάνα Μπλάτνικ τον βασιλικό τίτλο της μετά το χωρισμό με τον Νικόλαο;


 Τα μεγάλα διεθνή περιοδικά ασχολούνται με το διαζύγιο του Νικόλαου Γλύξμπουργκ και της Τατιάνας Μπλάτνικ, με εκτενή κάλυψη του θέματος σχεδόν καθημερινά.

Το People χθες (Τετάρτη) δημοσίευσε άρθρο με το οποίο «αναρωτιέται» στον τίτλο του, αν η 43χρονη με καταγωγή από τη Βενεζουέλα θα διατηρήσει τον τίτλο της Πριγκίπισσας (σ.σ. σύμφωνα με τη Συνθήκη της Βιέννης-1815, ο τίτλος διατηρείται ισόβια, ακόμα και όταν παύεται το αξίωμα, ενώ όπως απεφάνθη το ΣτΕ (αριθμός 4575/1996) ο τίτλος δεν είναι ευγενείας, αλλά λειτουργεί ως προσδιορισμός του προσώπου).

Και ακολούθως, το άρθρο απαντά κιόλας:

«Η ζωή μπορεί να αλλάξει για την πριγκίπισσα Τατιάνα εν μέσω του διαζυγίου της με τον πρίγκιπα Νικόλαο της Ελλάδας, αλλά τουλάχιστον ένα πράγμα θα παραμείνει ίδιο. Η 43χρονη  θα διατηρήσει τον βασιλικό της τίτλο μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου της με τον 54χρονο πρίγκιπα Νικόλαο, όπως ανέφερε το περιοδικό Hello!»

Το Hello! από την πλευρά του, επισημαίνει ότι στην ελληνική έκδοση του περιοδικού, επιβεβαιώθηκε από την ελληνική βασιλική οικογένεια ότι η Τατιάνα θα διατηρήσει τον τίτλο της Πριγκίπισσας όταν οριστικοποιηθεί το διαζύγιο του ζευγαριού.

 

Η μοίρα των βασιλικών τίτλων που κληρονομήθηκαν μέσω του γάμου μετά το διαζύγιο, ποικίλλει ανάλογα με τον βασιλικό οίκο και δεν υπήρχε σύγχρονο προηγούμενο για το τι θα γινόταν με τον τίτλο της Τατιάνας, καθώς κανένα από τα αδέρφια του Νικόλαου δεν έχει χωρίσει.