Τι φέρνουν οι «ψυχρές λίμνες» το Σαββατοκύριακο στη χώρα, γιατί χρειάζεται προσοχή – Πότε βελτιώνεται ο καιρός - celebs.gr

Breaking

Τι φέρνουν οι «ψυχρές λίμνες» το Σαββατοκύριακο στη χώρα, γιατί χρειάζεται προσοχή – Πότε βελτιώνεται ο καιρός


 Προς τη βόρεια Ελλάδα περιορίζεται σήμερα η αστάθεια και συγκεκριμένα έχουμε κάποιες μπόρες ιδιαίτερα προς την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Σε αυτή την περιοχή εστιάζονται τα φαινόμενα, με την υπόλοιπη χώρα να έχει ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται άστατος. Το Σαββατοκύριακο θα βρεθούμε σε μια επίδραση «ψυχρών λιμνών», δηλαδή πιο ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα, που θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν και τη χώρα μας. «Θα δημιουργηθεί μια θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της επιφάνειας του εδάφους, αλλά και των υψηλότερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα να έχουμε αστάθεια», σημείωσε ο μετεωρολόγος.

Αυτό σημαίνει ότι θα εκδηλώνονται μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, ιδιαίτερα στον ηπειρωτικό κορμό, το μεσημέρι και το απόγευμα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Την Κυριακή και πάλι προς το μεσημέρι με απόγευμα θα εκδηλώνονται αυτά τα φαινόμενα αστάθειας στον ηπειρωτικό κορμό, στο Ιόνιο, στο δυτικό – βορειοδυτικό Αιγαίο. «Είναι φαινόμενα, τα οποία απαιτούν προσοχή, μπορεί να συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ακόμη και από χαλαζοπτώσεις ή και από μεγάλο όγκο νερού, να πέφτει δηλαδή πολύ νερό σε μικρό χρονικό διάστημα».

Έτσι θα ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να είναι κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή 26-28 βαθμούς για πολλές περιοχές της χώρας μας. Από Τετάρτη φαίνεται να υποχωρεί η αστάθεια και να ανεβαίνει περισσότερο η θερμοκρασία.