Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm, μέσα από την πλατφόρμα MyCoast «ο πολίτης πηγαίνοντας σε μια παραλία από το κινητό του μπορεί να δει αν το σημείο στο οποίο βρίσκεται είναι νομίμως κατειλημμένο από ξαπλώστρες και ομπρέλες ή όχι». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Οικονομικών «σαρώνουν» με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης τις παραλίες με πρόσφατες φωτογραφίες «για να δούμε κατά πόσο τηρούνται τα όρια ενοικίασης των χώρων αυτών».

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν
Έρευνα COSMOTE Insurance: Η πλήρης ασφάλιση Κτιρίου & Περιεχομένου, το δημοφιλέστερο πακέτο για κάλυψη κατοικίας από φυσικές καταστροφέςΝέο Suzuki Vitara

Ταυτότητες

Η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να μπουν οι πολίτες και να αποκτήσουν τον προσωπικό αριθμό είναι έτοιμη, ανέφερε ακόμα ο υπουργός, ενώ τόνισε ότι προτεραιότητα έχουν όσοι πολίτες έχουν την παλιά ταυτότητα, ενώ όσοι έχουν εκδώσει την καινούργια ταυτότητα δεν είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν ξανά, νέα.

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι «ο προσωπικός αριθμός στην ουσία “σαρώνει” οριζόντια όλα τα μητρώα που υπάρχουν σήμερα στο ελληνικό δημόσιο», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τελειώνει η ιστορία των λαθών, όλη η δημόσια διοίκηση στην ίδια σελίδα σχετικά με το ποιος είναι ο πολίτης».

Σχετικά με το πόθεν έσχες όπως τόνισε ο υπουργός «ανοίγει και πάλι η παλιά πλατφόρμα για τους υπόχρεους των δηλώσεων του πόθεν έσχες για να καταθέσουν και πάλι το πόθεν έσχες». Τέλος, όσον αφορά στον ΔΑΙΔΑΛΟ, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά μηχανήματα στην Ευρώπη, «δημιουργούμε πολύ μεθοδικά ένα καινούργιο οικοσύστημα για την τεχνητή νοημοσύνη».