Αυτό το νησί «ψηφίζουν» οι Βρετανοί για διακοπές κι εκτός σεζόν – «Ανέγγιχτες παραλίες με σμαραγδένια νερά» - celebs.gr

Breaking

Αυτό το νησί «ψηφίζουν» οι Βρετανοί για διακοπές κι εκτός σεζόν – «Ανέγγιχτες παραλίες με σμαραγδένια νερά»


 Ανάμεσα στα νησιά που επιλέγουν οι Βρετανοί για διακοπές εκτός της σεζόν, βρίσκεται η Άνδρος, που «μαγεύει» τους επισκέπτες με τα πράσινα τοπία και την παραδοσιακή της κληρονομιά!

Σύμφωνα με έρευνα των βρετανικών Times, πρόκειται για ένα από τα έξι νησιά που μπορούν οι Βρετανοί ταξιδιώτες να επισκεφτούν πριν και μετά το καλοκαίρι. «Σε αντίθεση με τους περισσότερους Κυκλαδίτες γείτονές της, η Άνδρος είναι εξαιρετικά πράσινη, απίστευτα ποικιλόμορφη και “αγνοεί” τον μαζικό τουρισμό. Ακόμα και το καλοκαίρι, οι περισσότεροι επισκέπτες εξερευνούν ανέγγιχτες παραλίες και ομιχλώδεις ορεινές περιοχές και δεν αισθάνονται ποτέ συνωστισμό», αναφέρει το γνωστό μέσο και συνεχίζει:

«Η Χώρα που “εισβάλλει” στο Αιγαίο, τα επιβλητικά αρχοντικά, τα μουσεία και τα δημοτικά κτίρια είναι κληρονομιά της ναυτιλιακής κληρονομιάς του 19ου αιώνα. Οι αγρότες εξακολουθούν να ευχαριστούν τους περαστικούς περιηγητές με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και βάζα με φρούτα, ενώ οι υγρότοποι θροΐζουν από αποδημητικά πουλιά και τα πυκνά δάση διαθέτουν άφθονες πηγές γλυκού νερού. Το Andros Routes είναι μια εξαιρετική επιλογή για πεζοπορία σε πολλά μονοπάτια του νησιού με σήμανση».

Δείτε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα.

«Η Άνδρος είναι ιδανικός τόπος για διακοπές σχεδόν όλο το χρόνο χωρίς την ασφυκτική πίεση τουριστών»

Στο ίδιο διάστημα, σε νέο εκτενές αφιέρωμα το Thetravel.com θεωρεί τους προβεβλημένους προορισμούς των Κυκλάδων υπερτιμημένους και αντ’αυτού παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες του να προτιμήσουν την Άνδρο που παραμένει ένα καλά κρυμμένο πετράδι του Αιγαίου.

«Η Άνδρος προσφέρει απλόχερα σμαραγδένια νερά, οργανωμένα μονοπάτια, εστιατόρια πολύ καλής ποιότητας και είναι ιδανικός τόπος για διακοπές σχεδόν όλο το χρόνο χωρίς την ασφυκτική πίεση τουριστών», τονίζει χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ το άρθρο.

«Η κίνηση σε εορταστικές περιόδους των προηγούμενων μηνών ενισχύθηκε σημαντικά»

Ο Δήμος και η Επιτροπή Τουρισμού στοχεύουν στην ανάδειξη της Άνδρου εκτός σεζόν μέσα από ειδικές δημοσιογραφικές αποστολές, προβολή σε διεθνή ΜΜΕ και συνέργειες με φορείς.

«Το αφήγημά μας διευρύνεται με έμφαση στην επιμήκυνση της περιόδου. Η κίνηση σε εορταστικές περιόδους των προηγούμενων μηνών ενισχύθηκε σημαντικά, πράγμα που δείχνει και την τάση για διακοπές σε μη μαζικούς προορισμούς πέραν του Ιουλίου και Αυγούστου», δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος τουρισμού Δήμου Άνδρου Νίκος Μουστάκας.